用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大坑真光面試快唔快?
go

大坑真光面試快唔快? [複製鏈接]

5    0    0    0

歷年經驗非常有效率,按interview 時間,考生先登記等候(可在outdoor playground 玩下先),進入interview room, individual interview (只考小孩,不問家長問題)每段時斷幾分鐘(忘記是3還是4mins, 有timer 計時),快到不相信!

不過以往只in 1日,今年分2日進行,不知是收表人數多了,還是今年每段interview 時間長或形式改了,那便不可而知。

回覆:大坑真光面試快唔快

好快!同埋要早去,我上年 in 8:30am,8:20pm 去登記已經話我遲,所以我冇响 playground 玩,阿女仲咬住個飽,未回魂又唔太彩老師,終於 reject

回覆 maozit 的帖子

請問早到可唔可以早IN ????

引用:回覆+maozit+的帖子 請問早到可唔可以早IN

原帖由 nicoleleelee 於 14-11-17 發表
回覆 maozit 的帖子

請問早到可唔可以早IN ????
佢有分時段,let say , 8:00am, 8:20am。如果你係8:20am時段,一定要老師舉牌話8:20am入得,才可以入去登記。如果你趕下一場面試,建議你也早D去,因為每個時段也有很多小朋友,你排早D,咁就係該時段的較前位置,就早D in。

回覆 tam_bb 的帖子

Thank you so much ~~

回覆:maozit 的帖子

請問是否一位家長陪同

cherryme 發表於 14-11-17 13:32
請問是否一位家長陪同
可以2個家長及其他兄弟姊妹一齊入校園的戶外Playgroup 邊玩邊等,到你的interview session, 便只有一個家長陪同考生入waiting room 登記及一同進入另一interview room,家長及考生單對單見老師(同場有大約10個考生)。
主要考考生中文說話能力(問名、旁邊家長是誰、另一家長在那、早餐吃什麼等)、聽指令、手眼協調(跟老師指示stack up 不同顏色積木)、認知能力(看書認出有關的動物名、家品、食物之類),及儀容禮貌。不會問家長問題,但若考生臨場扭計,或完成不到任務,家長也可從旁幫忙提示。以往若考生臨場扭計或哭,學校也可讓考生出外休息一下,ready 便可重入interview room, 很仁愛啊!(當然這個安排也要視乎學校的情況,not a must)
‹ 上一主題|下一主題