用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Pn interview 意義何在
go

Pn interview 意義何在 [複製鏈接]

2歲都未有,識分顏色同講bye bye 就係合適學校的孩子嗎?畸形制度,我覺得自己同個仔好似做马骝戲,老師又辛苦。為乜?

0    0    0    0

回覆:Pn interview 意義何在

只想申下,明天早上又in....

我個個interview 時都未夠1歳
其實我想佢學習群體生活姐

其實pn係in家長,小朋友就可能睇返d手眼協調同眼神接觸

Interviewing for kindergarten placement is a crazy idea to begin with

非常同意你所講。不過除了“面試”,學校仲有咩方法去“公平”收生呢?
排隊?抽籤?定係世襲呢?每區都有一兩家“名”校,不計大家仆去報九龍塘區個d,其實屋企樓下個d都多人報。
所以,不能改變現狀,就努力積極面對吧。
加油啦,姐妹們。
教育路長漫漫呀。

cpc608  Agree  發表於 14-11-16 18:14

只求就近入學及上午班都争。。。。:  制度問題。。。。反正平常心。這兩個星期累死

回覆:ahjanice 的帖子

interview到BB都好攰,樣都殘左

同阿女in左3間,無in到九龍塘其中一間
阿女依舊唔識講,唔識做指示
但當一日出去玩,幾開心呀

其實大家成日話辛苦,鬼mei,乜都報,in10幾間,
有d家長又唔要屋邨學校,又要有名氣,
轉頭有埋怨,無計wor

我仔都係,平時又識拍手,又識點頭,又識拜拜,但係對住啲老師咁陌生,完全都發揮唔到,不過算啦,我都係都我小朋友開心為了先大家都加油啦

引用:同阿女in左3間,無in到九龍塘其中一間阿女

原帖由 大聲爸 於 14-11-15 發表
同阿女in左3間,無in到九龍塘其中一間
阿女依舊唔識講,唔識做指示
但當一日出去玩,幾開心呀
我同意,其實只但求屋企附近,我覺得一定有一間收,我上年都有報大家講ge"村校",都收左,interview只係大家見下面了解下,至於九龍塘ge,當去玩都幾好呀,我仔覺得好好玩,in完又有禮物收,小朋友不知幾like

我當比佢返playgroup玩下咁咋

回覆 ahjanice 的帖子

八掛一問,幾時開始玩PN/K1面試收生,我細個個陣好似無呢D野...
‹ 上一主題|下一主題