用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到神召會第一小學既幼稚園既offer
go

收到神召會第一小學既幼稚園既offer [複製鏈接]

有冇家長收到信....
   0    0    0    0

回覆:收到神召會第一小學既幼稚園既offer

今日收到offer

引用:今日收到offer +

原帖由 peggypiggy 於 14-11-13 發表
今日收到offer
大家呢間學校可以直升小學嗎 上次聽校長講 好似以中文為主

回覆 peggypiggy 的帖子

你都收到了?

引用:回覆+peggypiggy+的帖子 你都收到了?

原帖由 kylie_ng 於 14-11-13 發表
回覆 peggypiggy 的帖子

你都收到了?
係呀, 今日啱啱收到, 估唔到咁快

引用:Quote:原帖由+peggypiggy+於+14-11-13+發表

原帖由 Falade 於 14-11-13 發表
大家呢間學校可以直升小學嗎 上次聽校長講 好似以中文為主
好似話小學都要面試, 但就優先。

至於英文呢方面, 都係返3個鐘唔會寄望好多, 或者搵d英文班俾佢下午去玩下啩

我小朋友都收到 offer, 好開心呀!

我都收到上午班offer,我覺得學校教育理念幾好,但傳聞對某些家長質數有保留.好想知真定假,有用家可以分享嗎?

oh,我15/11先去in,咁咪可能無份

引用:我都收到上午班offer,我覺得學校教育理念幾

原帖由 CeciliaShing 於 14-11-13 發表
我都收到上午班offer,我覺得學校教育理念幾好,但傳聞對某些家長質數有保留.好想知真定假,有用家可以分享 ...
有咩傳聞呀?

回覆:peggypiggy 的帖子

人地話好多新移民,而且冇禮貌。我去interview 時亦見到有家長紋曬身,雖然紋身唔代表乜咩,但感覺唔係太舒服。

引用:人地話好多新移民,而且冇禮貌。我去interv

原帖由 CeciliaShing 於 14-11-14 發表
人地話好多新移民,而且冇禮貌。我去interview 時亦見到有家長紋曬身,雖然紋身唔代表乜咩,但感覺唔係太舒 ...
新移民真係無計, 每日有150人獲批, 一年有九十幾萬, 只要係香港, 無可能避到
不過可能呢間真係較細間, 唔太多人有意見,唯有再睇下, 遲d先決定, 11月30前先需要覆意向書

回覆 CeciliaShing 的帖子

我都認同家長質素一般....

引用:Quote:原帖由+CeciliaShing+於+14-11-14+發

原帖由 peggypiggy 於 14-11-14 發表
新移民真係無計, 每日有150人獲批, 一年有九十幾萬, 只要係香港, 無可能避到
不過可能呢間真 ...
我明白新移民真係好多,而且去就算名校面試四圍都有,講真盡可能揀D比較少的學校,始終佢地家庭教育同香港家庭教育有唔同,當然有D內地家庭係教養唔錯的,我同你一樣諗法,都會考慮一下先再作決定。但都想快D告知學校,讓個位出來比想讀嘅學生

回覆 CeciliaShing 的帖子

學校真係離屋企好近, 而且係上午班既offer 所以我都會慎重考慮....最主要我見到樓上樓下讀lee 間學校既小朋友都派到非常好既小學...有maryknoll..ma tau chung government..

回覆:kylie_ng 的帖子

其實如果諗住傳統派位學校同官小我諗呢間學校應該幾好,感覺學校注重學生,而且徳育應該唔錯,但如果考私小我怕唔夠人爭啊!的確近真係幾吸引,起碼小朋友冇咁辛苦,我都係AM offer

我都收到 AM offer,覺得佢教學方法似乎幾好
至於新移民,我地 in 個日又唔留意到有喎。返而 in 個時,旁邊個媽媽無問就將我囡成盤玩具攞左,然後推左一盤應該係佢個仔唔識玩嘅串珠比我地。而呢位媽媽係講地道廣東話的。唔好因為係大陸人就有偏見 。
‹ 上一主題|下一主題