用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等放榜的心情
樓主: hoho1230
go

等放榜的心情 [複製鏈接]

明明學校都有講幾時會有result, 但都係幻想會唔會早D有通知

等左成個月.....幾時先有結果.......呢排訓得好差/.\

過埋呢個星期, 下星期應該開始陸陸續續收到信了.

都擔心, 報了6間, 1間月尾先考, 考了2間, 其他撞期...仲慘過自己考試.

我都係有D 神經質左.....日日check email.......
下星期六仲有2間IN... 仲有一間係12月中... 之前in 左4間要12月頭開始先有結果......
其實黎2個月要開始交申請表呀... 記低時間幾時收信.... 又幾時填表..填問卷呀.... .... 再等IN 時間... 日日都係等..等...等.......完全冇左時間出去relax 下.... 阿仔當然唔知乜事日日都係玩.... 玩... 玩.....

大家都要努力呀......  
壓力係自己身上, 都要曉得識放一下.... 亦唔好怪自己或小孩... 收唔收有好多因素...... 平常心.....

感覺時間好慢, 快d 出結果啦

引用:Quote:meowyung+發表於+14-11-17+22:51+以

原帖由 h2dog1 於 14-11-18 發表
我都係...但明知係冇信都照開....
我都係,有時放假仲一日開幾次,明知頭先已經check左無信,但心諗可能今日郵差遲左黎,真係癲左

回覆 woodstockming 的帖子

好同意啊....一齊加油啦~!

其實都唔洗日日check,  上黎bk 就收到料了

我通常係面試前有啲緊張。
面試完,表現好梗係開心;表現唔好,都會唔開心一陣,不過好快就冇嘢。
因為同個仔IN咗幾間,發現個仔原來不知不覺間,由一嚿飯既BB變到識好多嘢,覺得佢大個仔,好欣慰。雖然我冇宗教信仰,不過我覺得讀邊間有時都係天意,所以都冇特別去留意信箱。

完全明白大家嘅心情, 雖然我個小朋友已係間好好嘅幼稚園讀書,校長都有同我地傾,明白家長嘅壓力,今年政府政策我都覺得唔好多過好,Anyway大家加油呀!

引用:一年前開始不停search+學校,+留意攞報名表

原帖由 hoho1230 於 14-11-13 發表
一年前開始不停search 學校, 留意攞報名表、填表、填問卷、 交表、跟住又緊張會唔會撞期, 又擔心面試日順唔 ...

Lauc9_tk 發表於 14-11-18 13:26
我都係,有時放假仲一日開幾次,明知頭先已經check左無信,但心諗可能今日郵差遲左黎,真係癲左

...

我就預左冇先,到時如有surprise就開心好多
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回覆:h2dog1 的帖子

你都好丫,我全部都要等到12月至有信呀……祝大家好運喇!

引用:Quote:Lauc9_tk+發表於+14-11-18+13:26+我

原帖由 brrbaby2007 於 14-11-19 發表
我就預左冇先,到時如有surprise就開心好多
Me too,因為有時怕希望越大失望越大,又或者我個人本身就悲觀!不過呢個月壓力真係好大,我真係冇咩望,只望有幼稚園收已經好好了!

回覆:等放榜的心情

大家好,我都好緊張幾時知結果,晚晚訓唔林甘

‹ 上一主題|下一主題