用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 播道開始再call offer
樓主: sorman
go

播道開始再call offer [複製鏈接]

Angine 發表於 14-11-16 00:22
其實我唔認為這有關係,因為我係改了EC interview 時間,職員問我原因我亦坦白告之撞了其他學校interview  ...

請問Angine, 你是否都有offer? 我女當日interview, 有相同的提問, 我女好直接地話今次係第二次去學校interview, 但其實她心目中的第一次interview, 只是去學校上體驗課, 並不是interview, 但她亦有向老師說是那一間學校, 而且那間學是政府學校來的, 不知道老師會否誤會呢? 當日我知道女兒這樣答時, 我即刻心裡打定輸數, 因為老師這樣問, 一定有原因...

引用:應該係之前冇註冊嗰批空出黎既位,大家留意

引用:回覆+sorman+的帖子 請問,+樓主就是早幾天

原帖由 PeggieLam 於 14-11-17 發表
回覆 sorman 的帖子

請問, 樓主就是早幾天收到offer電話? 還是你收到消息有call waiting? thanks! ...
我自己收call, 當時聯絡我既都有問我接唔接offer, 過兩日仲快過我覆佢前打俾我追要唔要

sorman 發表於 14-11-17 17:22
我自己收call, 當時聯絡我既都有問我接唔接offer, 過兩日仲快過我覆佢前打俾我追要唔要

...
樓主, 暫時好似得你有收 call

樓主, 請問你收call之前有冇寫信比校長呢?

sorman  冇  發表於 14-11-18 07:23
祝甘多位媽咪&BB健康快樂 順利出世呀 ^_^

引用:Quote:Angine+發表於+14-11-16+00:22+其實

原帖由 PeggieLam 於 14-11-17 發表
請問Angine, 你是否都有offer? 我女當日interview, 有相同的提問, 我女好直接地話今次係第二次去學校inter ...
我係10月17日收call 有offer 的,嗰日應該係第一日call. 寫信啦,盡力而為,祝你好運!加油呀!

回覆:播道開始再call offer

想問如果係unsuccessful,寫信會有用嗎?

ilovehkbaby 發表於 14-11-17 17:21
我都係今日收reject letter

me too~~

寫信會有用

回覆 Angine 的帖子

想問你坦白同學校講撞interview, 但要點講先俾佢覺得你有誠意想入佢學校, 而唔係漁翁撒網?

引用:樓主,+請問你收call之前有冇寫信比校長呢?

原帖由 gijarbb 於 14-11-18 發表
樓主, 請問你收call之前有冇寫信比校長呢?

感覺上出好少waiting

引用:感覺上出好少waiting +

原帖由 niclicma 於 14-11-18 發表
感覺上出好少waiting
好像是學校會call願意寫求位信的家長先,真正waiting的學生可能被遣忘。

引用:Quote:原帖由+niclicma+於+14-11-18+發表感

原帖由 小玲 於 14-11-18 發表
好像是學校會call願意寫求位信的家長先,真正waiting的學生可能被遣忘。

...
往年有此情況,今年未知,但亦可一試

已收reject信

收到unsuccessful 😣

引用:回覆+Angine+的帖子 想問你坦白同學校講撞

原帖由 piggymonkey 於 14-11-18 發表
回覆 Angine 的帖子

想問你坦白同學校講撞interview, 但要點講先俾佢覺得你有誠意想入佢學校, 而唔係漁翁 ...
我同嗰位職員講,我係好有誠意考EC, EC 一開始接受報名我就交表。希望學校諒解現今家長嘅難處,家長要報考多間學校實在迫不得已,希望EC能夠包容。
我都係本住盡力一試打去EC問可否改,得知今年嘅情況要喺收到interview 信頭兩、三天內要致電EC提出,EC 職員當時答我會盡量安排。

回覆:Angine 的帖子

即係遲打去要求改期佢唔so 你

我是曾經改期的, 懷疑可能同被reject有關

我朋友有改1st in日期,但收到第一日電話offer.

‹ 上一主題|下一主題