用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 收到15/16 K1offer 既媽媽
go

收到15/16 K1offer 既媽媽

請問您地覺得點解啟思會收您仔仔或囡囡?
我覺得係阿囡係玩玩具既時候,縱使老師話佢聽入面既形狀已經倒哂出來,但佢都唔多信再伸隻手入去摷,再成隻大象左睇右睇,show 到佢好似好有探索精神  我就表達了認同學校教育理念!

我覺得阿仔做到9成9的野囉。有條老師指住個酉蘭花問佢咩,係唔知,仲不停反問老師呢個係咩黎,好有為什麼精神

sunnymama2 發表於 14-11-12 18:58
我覺得阿仔做到9成9的野囉。有條老師指住個酉蘭花問佢咩,係唔知,仲不停反問老師呢個係咩黎,好有為什麼精 ...
YES我覺得老師喜歡求知慾強的小朋友~

回覆:收到15/16 K1offer 既媽媽

我女答到七成問題,最好笑係佢叫老師早晨+躹躬,老師讚佢好有禮貎,然後我女答:係呀!其實都幾好笑另外,老師用廣東話問,佢全程用英文答,老師問佢形狀,佢突然答咗: it's not a square, it's a rectangle.(真係唔知點解佢會識講成句,我估係平時上playgroup 老師有教過的😬😬,當時我聽到佢咁講,真係超驚喜

Deniseleung 發表於 14-11-13 11:44
我女答到七成問題,最好笑係佢叫老師早晨+躹躬,老師讚佢好有禮貎,然後我女答:係呀!:happ ...
SO CUTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆:Deniseleung 的帖子

你小朋友好叻呀!請問幾多歲呀?小朋友番緊既playgroup是否不錯,可以介紹邊間給我嗎?謝謝!

My daughter has an offer K1 but my daughter's interview performance was not good.

你地就好啦!我仲未收到呀!

回覆:Mag223 的帖子

我申請時係PM ,學校收左,但而家想轉AM,唔知機會大唔大?

回覆 Mag223 的帖子

why u say not good ar?

回覆 cfkmama 的帖子

have u call to school?

回覆:kvvvcheung 的帖子

有呀,出左信申請調番上午班。不過唔知機會大唔大

回覆:kvvvcheung 的帖子

In 得最差呢間,但好意外收咗am.

回覆 miemie6 的帖子

請問你幾時面試同收offer?

引用:In+得最差呢間,但好意外收咗am. +

原帖由 Mag223 於 14-11-19 發表
In 得最差呢間,但好意外收咗am.
Mag: me too! This was his worst interview. He was so cheeky and naughty but very lucky to receive an AM offer.

我哋都有am offer. 聽日去留位

我仍考慮留位費中,因朋友大女細女讀緊,冇可口非是Happy School(彩用IB program), 老師有愛心,但聽完大女現在剛考小學就全軍覆沒!英文ok, 中文,數學就……
但2位小朋友非常開心享受學習。
除非考慮小朋友讀番啟小,唯一因素每月學費$8000 起!

如果同九龍塘正校迦南比,啟思小幼就一定好過迦南。

現在未有其他offer, 真是難決定。

回覆:Mag223 的帖子

全軍覆沒這麼慘?係乜原因?其它小朋友多此種情況嗎?

Mag223 發表於 14-11-19 23:33
我仍考慮留位費中,因朋友大女細女讀緊,冇可口非是Happy School(彩用IB program), 老師有愛心,但聽完大女 ...
但根德SC都總有小朋友全軍覆沒喎。你不如睇吓佢網站的升小成績,用學校計,有8成直私都係band1,我又覺得幾好。

cuereheart 發表於 14-11-20 07:14
全軍覆沒這麼慘?係乜原因?其它小朋友多此種情況嗎?
冇錯,都要睇埋其他小朋友的情況。