用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課? ...
樓主: Cavebaby
go

問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?   [複製鏈接]

回覆 hongk 的帖子

早會是自由參與. 我2年去了少於10.次. 以我小朋友同學為例, 很多就跟本從未去過.

回覆 maomaochoi 的帖子

Being a good parent , select the one most suitable for child and don't listen others.

恭喜大家,我都希望自行抽到,雖知機會好小。但真係唔想阿仔俾人話,佢聽到都會覺得唔開心。唯有睇下有冇運仔

maomaochoi 發表於 14-11-19 18:23
恭喜大家,我都希望自行抽到,雖知機會好小。但真係唔想阿仔俾人話,佢聽到都會覺得唔開心。唯有睇下有冇運 ...
生命是你自己的, 何需理會外人的噪音,
抽唔到, 係咪賠比你.

生命是你自己的, 何需理會外人的噪音,
抽唔到, 係咪賠比你. x agree,  何須理會別人點睇

唔知道有冇人去咗3rd in, 有上堂, 有交功課, 但冇收到conditional offer?

yylemami 發表於 14-11-19 19:12
唔知道有冇人去咗3rd in, 有上堂, 有交功課, 但冇收到conditional offer?
I also want to know

引用:恭喜大家,我都希望自行抽到,雖知機會好小

原帖由 maomaochoi 於 14-11-19 發表
恭喜大家,我都希望自行抽到,雖知機會好小。但真係唔想阿仔俾人話,佢聽到都會覺得唔開心。唯有睇下有冇運 ...
我會疏遠個親戚

maomaochoi 發表於 14-11-17 17:48
我交左一份自己都唔知寫乜的垃圾...其實真係好煩,我好清楚阿仔係唔谷得果隻,佢會好反抗,而且佢本身有好 ...

只有一個情況佢唔話你仔.
但你個仔未必啱讀.
touchwood 如果叩唔到佢認為勁嗰間, 一定俾佢唱足一世......

引用:Quote:原帖由+maomaochoi+於+14-11-19+發表

原帖由 mamay 於 14-11-19 發表
我會疏遠個親戚
係我老公個妹好難疏遠...佢會不斷係我地面前阿之阿左,阿仔聽到會唔開心我真係唔想...當然優才不是的最心儀所以放棄,如果神校我就唔理佢...btw, 我姑仔好勁架,成日迫啲仔女,已經搞到個女好大壓力唔肯食野,我真係好怕佢搞到阿仔唔開心,當然daddy唔話佢都好討厭。家家有本難念的經...

yylemami 發表於 14-11-19 20:36
只有一個情況佢唔話你仔.
但你個仔未必啱讀.
touchwood 如果叩唔到佢認為勁嗰間, 一定俾佢唱足一世......
嘩嘩嘩你好勁呀!你點知!佢同我講男拔有錢就入得,喇叭有錢都未必入呀!又話幾多男拔媽求佢要喇叭試卷!又話幾多幾多人係喇叭門口等叩門...大佬,我阿仔邊有可能叩到喇叭呀,預左講一世。佢阿仔個個月補習都3萬,我根本冇可能同佢比,佢連我屋企工人都比,係我工人面前又話佢冇手尾乜乜乜,我工人都怕左佢...多謝大家聽我呻,我今朝先同老公嗌大交

maomaochoi 發表於 14-11-19 20:46
係我老公個妹好難疏遠...佢會不斷係我地面前阿之阿左,阿仔聽到會唔開心我真係唔想...當然優才不是的最心儀 ...
老公個妹又真係好難避既,真係家家有本難念的經,希望你仔自行成功啦。

引用:+本帖最後由+ymq+於+14-11-19+15:59+編輯+\

原帖由 ymq 於 14-11-19 發表

很開心拿到GT的offer, 小班教學,普教中,一條龍,資優教育,Ba ...
優中都算是Band 1B中學嗎?

回覆:問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?

唔知第一批出左幾多個conditional offer 呢?!

yylemami 發表於 14-11-19 19:12
有人冇conditional offer, 可能係因為3rd in搶答唔到

回覆:問:優才出offer未?有幾多人已經交左功課?

真係怕羞少少就已經冇左機會

maomaochoi 發表於 14-11-19 20:55
嘩嘩嘩你好勁呀!你點知!佢同我講男拔有錢就入得,喇叭有錢都未必入呀!又話幾多男拔媽求佢要喇叭試卷!又 ...
我講漏咗! 應該話, 就算你囝囝入到去喇叭, 佢仲會有其他嘢要用來比, 好似入咩班, 參加咩活動, 考第幾....基本上你永遠係都會活喺佢陰影之下..........

回覆 maomaochoi 的帖子

做回自己,為小朋友選合適的學校。讀名校唔代表平步青雲,人地講那間學校幾差幾唔好,不外是想藉此次炫耀一下自己有幾勁,看開一點

AgapePa 發表於 14-11-19 22:37
有人冇conditional offer, 可能係因為3rd in搶答唔到
吓, 咁照計都唔少人冇conditional offer?

maomaochoi 發表於 14-11-19 20:55
嘩嘩嘩你好勁呀!你點知!佢同我講男拔有錢就入得,喇叭有錢都未必入呀!又話幾多男拔媽求佢要喇叭試卷!又 ...
又唔好同老公嗌交, 始終要讀十二年, 同老公有商有量先可以走下去。 揀小學只是開始, 遲D重有跟功課, 興趣班。 有排烦。 都系要同老公有共識會好D。 加油!

‹ 上一主題|下一主題