用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11月過得好慢長
樓主: cindy124
go

11月過得好慢長 [複製鏈接]

回覆:11月過得好慢長

Yes, stressful. I hope my girl can study in my old school, but not easy.

真係好大壓力, 但又唔能夠表現出黎比個仔睇到, 平時既我係唔會失眠的, 就算以前自己考試都唔會, 但呢個月一星期最少失眠兩晚...好想快啲完結

唉,我個囝冇back up又係細b。。。預左陪考但個心始終希望有奇蹟出現,11月真係瞓得好差,成個人謝晒

cindy124 發表於 14-11-12 09:15
真係覺得哩個11月過得好慢,狂interview.最慘係過完個interview月,又要過12月既等result. 搞到個人好辛苦 ...

delete

我都叫自己唔好咁緊張, 但IN心儀學校之前一晚都係訓得好差! 
去到學校門口更有想喊O既衝動,我覺得自己好無用!

引用:每次叫自己平常心,但見到阿仔表現好嗰間學

原帖由 cat-cat-ty 於 14-11-12 發表
每次叫自己平常心,但見到阿仔表現好嗰間學校唔收,另外in 咗幾間又表現唔好,搞到好擔心,又好緊張嚟緊嘅 ...
me too
自己都唔想interview

引用:唉,我個囝冇back+up又係細b。。。預左陪考

原帖由 吳家有喜 於 14-11-12 發表
唉,我個囝冇back up又係細b。。。預左陪考但個心始終希望有奇蹟出現,11月真係瞓得好差,成個人謝晒 ...
我都係冇back up加細b.真係好大壓力

暫時未有著落,
一間話收亞B都冇
12月才有result,
真係好慢長

引用:我有培正,民生,祟真而家覺得自己係向高難

原帖由 cat-cat-ty 於 14-11-12 發表
我有培正,民生,祟真而家覺得自己係向高難度挑戰,唉……我估多數都讀返原校

...
一齊In個d都好少少,我好擔心阿仔培正個日唔肯自己入去in

真係好攰!

我覺得好大壓力,之前考左幾間比較有名的學校,有些不是最佳表現,衣家有些擔心。讀緊嗰間無愛心,又貴又要考核,我一定吾留低。
仲有龍校同屋企附近的未in. 已經好倦。因為我對我同個仔有要求,係大仔,我FTM自己不斷教禮貌教中英文,又一齊睇好多書,有些期望。。。好怕最後心儀的都吾得。。。哩個遊戲真攞命!

引用:Yes,+stressful.+I+hope+my+girl+can+study

原帖由 YY_2011 於 14-11-12 發表
Yes, stressful. I hope my girl can study in my old school, but not easy.
我都係,想佢入返我母校,今個星期六就係大日子!

引用:唉,我個囝冇back+up又係細b。。。預左陪考

原帖由 吳家有喜 於 14-11-12 發表
唉,我個囝冇back up又係細b。。。預左陪考但個心始終希望有奇蹟出現,11月真係瞓得好差,成個人謝晒 ...
我都係訓得好差,返工都無咁大壓力!大家要加油,好快就過!

回覆:cindy124 的帖子

希望你得償所願啦!

但要有兩手準備,如果真係唔得,2nd choice會係?

聽到朋友的朋友有兩個女,都算半個名人,做幕前工作,坐定笠六以為個女一定返到母校讀小一,最後好失望……後來至知要捐款比母校機會至高啲。

我10月報名時開始,好想快d到聖誕

今x’mas真要放下假好好輕鬆下!
K1已經咁樣,第日小一派位真會瘋掉!

回覆:BeiBeiBeiBei 的帖子

點解依家香港教育制度要搞到咁!真係人都痴!

雖然阿仔已收到兩個offer ,但最心儀嘅學校同龍校仲有排等,好想收到佢地嘅offer letter ,下午班都要

呢段時間好漫長

引用:Quote:原帖由+YY_2011+於+14-11-12+發表Yes

原帖由 cindy124 於 14-11-12 發表
我都係,想佢入返我母校,今個星期六就係大日子!
Oh, same here, interview this Sat, but my girl is not feeling well. Hope she will recover soon!

真係,自己考試都無咁緊張,又失眠,個腦成日想起 interview 嘅情景。
‹ 上一主題|下一主題