用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家會唔會in HKPS?
樓主: sakbbjaijai
go

大家會唔會in HKPS? [複製鏈接]

Believe only HKPS (Kowloon Tong) and Pods are related.  Same Principal, same teaching materials and they share same inter school functions.  Some of the teachers (experienced) are transfered from HKPS to Pods as well.

我FD的小朋友去年考直資有5-6間OFFER, 我覺得好好RESULT了.

我兒舊年PN考龍校K1入左, 同班都有幾個一齊考龍校有OFFER, 作為用家佢地PN係教得好好架.

我都好有興趣知佢新校社O既資料? ....同埋咁係咪會收多D人?

引用:Quote:原帖由+cchls+於+14-11-17+發表Nobel

原帖由 hillcattery 於 14-11-17 發表
新校社在那?
唔知呀,反而有新校社就會收多D人,係讀既家長話我知

引用:回覆+meowymeowy+的帖子 check+this+out:+

原帖由 purin18 於 14-11-16 發表
回覆 meowymeowy 的帖子

check this out: http://www.henyep.com/traditionalchinese/e_projects6.htm
照呢個website睇,即是HKPS (kln tong), ascot, pips, Nobel 全是恆興業旗下,反而pods不是。但HKPS (kln tong)卻只有pods的logo,其他學校無影。

引用:Quote:原帖由+purin18+於+14-11-16+發表回

原帖由 meowymeowy 於 14-11-17 發表
照呢個website睇,即是HKPS (kln tong), ascot, pips, Nobel 全是恆興業旗下,反而pods不是。但HKPS (kln t ...
我估可能有點像特許經營,買幾年license,可以自我運作便脫離/獨立。如果hkps(kln tong) 有新校,不知會否仍用樂基個名呢?定又一「樂XX」?老實說,我對呢種營運模式感到很新奇,長期我都聽慣學校開分校,係會用實一個名,再加地區名來分別,好似維記、學之園咁。但HKPS近年衍生了不同樂字派,如果可以清晰點區別,家長會易d選擇、或作出正確選擇。

界限街

大家報左嘅會考慮佢地界限街新校嗎?

引用:身邊讀這間考K1的結果不特別好,又少位,所

原帖由 Moonlight819 於 14-11-12 發表
身邊讀這間考K1的結果不特別好,又少位,所以沒有報了!
可否分享一下?

‹ 上一主題|下一主題