用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家會唔會in HKPS?
go

大家會唔會in HKPS? [複製鏈接]

我諗緊多唔多人apply HKPS K1

0    0    0    0

引用:我諗緊多唔多人apply+HKPS+K1 +

原帖由 sakbbjaijai 於 14-11-11 發表
我諗緊多唔多人apply HKPS K1
我係親身去交表的。。。。我見到啲form多到。。。

回覆:大家會唔會in HKPS?

身邊讀這間考K1的結果不特別好,又少位,所以沒有報了!

引用:身邊讀這間考K1的結果不特別好,又少位,所

原帖由 Moonlight819 於 14-11-12 發表
you mean HKPS PN 學生無乜龍校收?

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+14-11-11+發

原帖由 ddddssss 於 14-11-12 發表
我係親身去交表的。。。。我見到啲form多到。。。
但D forms 係同PN 一齊收?

引用:Quote:原帖由+Moonlight819+於+14-11-12+發

原帖由 sakbbjaijai 於 14-11-12 發表
you mean HKPS PN 學生無乜龍校收?
考到只是很普通的小學!

回覆:大家會唔會in HKPS

呢間好似冇sc,kv,km咁多人報。

引用:我諗緊多唔多人apply+HKPS+K1 +

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+14-11-11+發

原帖由 acepno 於 14-11-12 發表
Kowloon tong?
yes

引用:呢間好似冇sc,kv,km咁多人報。 +

原帖由 TwogirlsMama 於 14-11-12 發表
呢間好似冇sc,kv,km咁多人報。
會嗎? 因為佢地太少位。。。

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+14-11-12+發

原帖由 Moonlight819 於 14-11-12 發表
考到只是很普通的小學!
唔係話P1 好好成績的嗎?

出年開多間姊妹校,應該多些位

我反而關心返學安排,一定要坐校車就唔考慮,但唯有in咗收咗先打算

引用:身邊讀這間考K1的結果不特別好,又少位,所

我身邊既朋友考到都好好喎

認識人讀hkps考得首志願。
十隻手指有長短~ 我都識人讀kv一擊即中心儀的私校,亦有人衰哂,要靠大抽獎。
只要喜歡、有信心、考到便讀。
有疑惑、不太喜歡便算吧。
間間學校如是。

我反而好奇,hkps(kln tong), hkps(ascot), nobel, pods, pips 的關係表係點? 全部有關連?定部分算係特約經銷商咁,其實只是share教材,然後各自營運?有d同名,有d唔同名,有點混淆... 朋友說讀pods 的pn,不用考試都可以轉去讀hkps k1, 咁讀nobel 可以嗎?之前又見EK有人說ascot同pips都同hkps (kln tong)無關係,真的嗎?咁nobel究竟算不算是獨立運作,唔關hkps(kln tong)事?因為 hkps (kln tong)的website 只見有pods logo... 純粹好奇,因為有朋友報nobel想搏k1轉hkps~

回覆 meowymeowy 的帖子

check this out: http://www.henyep.com/traditionalchinese/e_projects6.htm
after studied nobel n1 change to hkps k1...really dont know..need to ask the school la...just know that the textbook and programme that Nobel using/teaching is not the same as hkps, should be not related to hkps at all...

引用:我反而好奇,hkps(kln+tong),+hkps(ascot),

原帖由 meowymeowy 於 14-11-16 發表
我反而好奇,hkps(kln tong), hkps(ascot), nobel, pods, pips 的關係表係點? 全部有關連?定部分算係特約 ...
Nobel 同hkps無關係,反而hkps真係會開多間校社

引用:我反而好奇,hkps(kln+tong),+hkps(ascot),

原帖由 meowymeowy 於 14-11-16 發表
我反而好奇,hkps(kln tong), hkps(ascot), nobel, pods, pips 的關係表係點? 全部有關連?定部分算係特約 ...
沙田兩間同九龍塘係無關係架,你可以打去學校問

引用:Quote:原帖由+meowymeowy+於+14-11-16+發表

原帖由 cchls 於 14-11-17 發表
Nobel 同hkps無關係,反而hkps真係會開多間校社
新校社在那?

‹ 上一主題|下一主題