用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇補領小學畢業証明信Samle呀?
go

有冇補領小學畢業証明信Samle呀? [複製鏈接]

有冇補領小學畢業証明信Samle呀?

剛剛打電話比我以前讀個間小學,想攞封信証明曾經係個度畢業,以方便將來小朋友報小一時加分(同校),但佢地要我寫一封信有關此要求,唔知有冇人試過,可以比個sample我嗎? 唔該!

Re: 有冇補領小學畢業証明信Sample呀?

Pls......

醒目開學勳章

Hi waiwaichu,
我又係啱啱send封信去我old school攞証明信,你睇吓啱唔啱用

致 XX學校:
本人曾於貴校就讀及畢業,現想申請有關本人曾就讀貴校及畢業證明書一份,詳細資料如下:
中文姓名:XXX  
英文姓名:XXX
出生日期:XXXX年X月X日
出世紙編號:XXXXXXXX
HKID No.:A XXXXXX (X)
父親姓名:XXX
母親姓名:XXX
就讀年間住址:XXXXXXXXXXXX
就讀年份及班別:19XX – 19XX ~ P.1A
                        19XX – 19XX ~ P.2A
                        19XX – 19XX ~ P.3A
                        19XX – 19XX ~ P.4A
                        19XX – 19XX ~ P.5A
                        19XX – 19XX ~ P.6A
現聯絡電話:XXXXXXXX
現聯絡地址:XXXXXXXXXXXXXXXXX

煩請貴校查實資料後,給本人發出證明書。
如有任何查詢,請隨時與本人聯絡。

祝 工作愉快

XXX
8-3-2005

Dear hidemode,

Yeah! That's exactly what I want to have. You are so wonderful. Thank you so much!  

waiwaichu
‹ 上一主題|下一主題