用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到綠茵信未?
樓主: sala222
go

收到綠茵信未? [複製鏈接]

pb728 發表於 14-11-25 21:40
我係12年12月大b, 細b 夠1.5歲先有得in
不是..打電話去問下啦..

回覆:mmkk12 的帖子

講緊德寶喎

引用:原來唔止我in完有bad+feeling,+有d老師(無

原帖由 Ekic 於 14-11-26 發表
原來唔止我in完有bad feeling, 有d老師(無論net or local)黑口黑面,冇乜愛心,我早10mins到都要所有家長 ...
我都一樣。仔仔有AM offer ,面試當日對老師+學校安排印象好差,會放棄。。。

kiyan_513 發表於 14-11-27 14:47
I joined the interview too,but my teacher is so kind, I even asked can I say I don't accept PM offe ...
我都會交留位費,面試當日感覺好好,d職員好有愛心,同埋我朋友d小朋友讀緊,佢地一致推介…good school

引用:Quote:kiyan_513+發表於+14-11-27+14:47+I+

原帖由 ironman17 於 14-11-27 發表
我都會交留位費,面試當日感覺好好,d職員好有愛心,同埋我朋友d小朋友讀緊,佢地一致推介…good school

...
可以講多少少點覺得有愛心?我朋友個囡讀過,都冇推介。我大住個肚带個b去interview,問借洗手間都被拒,我完全feel唔到有任何關愛。

Sala222學校得小朋友洗手間,大人洗手間要去商場,我見到老師都係用商場洗手間嫁禍:happy,我朋友話學校d老師,嬸嬸都好關心小朋友:good,十分留意小朋友既問題,有咩事就會立即打電話同家長傾談

引用:Sala222學校得小朋友洗手間,大人洗手間要

原帖由 ironman17 於 14-11-28 發表
Sala222學校得小朋友洗手間,大人洗手間要去商場,我見到老師都係用商場洗手間嫁禍:happy,我朋友話學校d老 ...
下,學校大人洗手間都冇😅,真係估唔到。多謝分享。

回覆:收到南豐綠茵信未?

有一格係小朋友廁所後面,但唔外借,我有一次帶阿囡去pg, 突然feel到m到,我照講情況(同埋點背住阿囡搞喎),佢就逼住咁借比我用,但再三強調唔可以外借,個廁所亦沖唔到廁==, 要流水筒沖

引用:有一格係小朋友廁所後面,但唔外借,我有一

原帖由 nette_ng 於 14-11-28 發表
有一格係小朋友廁所後面,但唔外借,我有一次帶阿囡去pg, 突然feel到m到,我照講情況(同埋點背住阿囡搞喎 ...
唉,我個肚咁大都唔借,叫我去商場... 我行上行落個條梯都咪話唔辛苦。

回覆:ironman17 的帖子

原來真係有大人洗手間,咁老師唔使去商場啦...

回覆:sala222 的帖子

但係環境都好差,唔係有需要比我都唔會去

引用:原來真係有大人洗手間,咁老師唔使去商場啦

原帖由 sala222 於 14-11-28 發表
原來真係有大人洗手間,咁老師唔使去商場啦...
係有架,我目睹有職員去,同埋我個日去時都大住個肚,距離預產期差五日,都係想借廁所用,同老公觀察左一陣終於發現有人去廁所,仲要條路一啲都唔直接,擺明唔想外人發現,最後同老公去商場廁,廢事俾人reject....

引用:Quote:原帖由+ironman17+於+14-11-27+發表

原帖由 sala222 於 14-11-27 發表
可以講多少少點覺得有愛心?我朋友個囡讀過,都冇推介。我大住個肚带個b去interview,問借洗手間都被拒,我 ...
I joined their playgroup and asked for toilet. I had the same situation as you!!!

引用:Quote:原帖由+sala222+於+14-11-27+發表可

原帖由 Vergi 於 14-11-28 發表
I joined their playgroup and asked for toilet. I had the same situation as you!!!
I am pregnancy too and difficult to bring my son to go down to the toilet in shopping mall

引用:Quote:原帖由+Vergi+於+14-11-28+發表I+joi

原帖由 Vergi 於 14-11-28 發表
I am pregnancy too and difficult to bring my son to go down to the toilet in shopping mall
原來大家都有遇過... 老實講,原本呢間係我心儀之一,去完interview,完全失望...

引用:Quote:原帖由+Vergi+於+14-11-28+發表I+am+

原帖由 sala222 於 14-11-28 發表
原來大家都有遇過... 老實講,原本呢間係我心儀之一,去完interview,完全失望...

...
I have exactly the same feeling too!!!

回覆:收到南豐綠茵信未?

點解會有咁大分別嘅?我真係由上至下都feel唔到職員有愛心,interview完我囝見到架大玩具車掂住唔捨得走(掂咗5秒),個助理即刻話「快d走啦,咪阻住其他人呀」我當時覺得點解佢哋會對小朋友咁樣講嘢嘅?

回覆:Ekic 的帖子

Oh, 原來係咁,反而嗰日in完翠茵,阿女睇到條滑梯就即刻走過去玩,d miss,姐姐有俾佢話,仲問阿女你識唔識上去,叫佢小心

引用:Oh,+原來係咁,反而嗰日in完翠茵,阿女睇到

原帖由 pb728 於 14-11-29 發表
Oh, 原來係咁,反而嗰日in完翠茵,阿女睇到條滑梯就即刻走過去玩,d miss,姐姐有俾佢話,仲問阿女你識唔識 ...
可能真係想提佢小心。我都有in,d老師嬸嬸係咁叫我b玩,我反而怕佢玩到唔肯去interview。去到AB房,見校長親自分流,仲問我大肚有冇需要坐住等入房in,感覺良好。唯一係天花冷氣好似好殘舊,怕小朋友返學空氣唔流通咋😅

Is it the main concern if they really don't allow the adult toilet for public use? somebody said the flush doesn't work, right? umm, I feel good on interview day and even my neighbor also has good comments on GF
‹ 上一主題|下一主題