用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已被知會我小朋友唔會被收原校K1
go

已被知會我小朋友唔會被收原校K1  

i have just been informed by school teacher that my kid will not be accepted to promote to K1, just because 坐唔定, 我知道呢間學校好要求小朋友坐定定, 既然係咁我都無計,不過有D慨嘆, 2歲半唔夠比人踢出校,
我想問下各位有冇好既PLAYGROUP, 可以當PN咁上GA? 我想同我小朋友下一個月退學。 多謝

回覆:已被知會我小朋友唔會被收原校K1

下? 返左三個月咋喎間學校好無人情味

回覆:ferrymama 的帖子

可否找一些活動教學或國際學校?比較接受活潑小孩

引用:i+have+just+been+informed+by+school+teac

原帖由 ferrymama 於 14-11-10 發表
i have just been informed by school teacher that my kid will not be accepted to promote to K1, just  ...
介唔介意分享下邊間呀?

咁細個,坐唔定好正常吧!這學校都幾

回覆 schoolcat 的帖子

agree! honestly, the school is 有少少名氣 (為免有同學知道我小朋友情況, 原諒我唔講校名)the school has a lot of choice, they can get what they exactly want, 我唯有面對LA

哪間名幼?

回覆 ferrymama 的帖子

你有冇報其他k1呀?希望在明天

回覆 Hailey88899 的帖子

我有, 不過既然間學校咁快就話唔收我小朋友,我都唔想佢讀落去比老師岐視LA, 我想早D退學

keroro113  agree~  發表於 14-11-17 16:11

為免有同學知道我小朋友情況, 原諒我唔講校名, SORRY, 我自已都好SAD~~

真係好衰,轉其他好d

咁冇愛心學校唔讀算吧..一定有學校收
小朋友個個月唔同,不要傷心支持你

呢間學校咁冇愛心,又不提供專業意見畀家長,讀唔讀都罷!媽媽要是加油!搵過間適合仔仔的學校!

咁快就話唔收返K1,即係學校都無耐性及無用心因材施教啦,咁你小朋友再讀落去都唔會開心……唔好傷心啦,而家去揾吓之前報過而你又覺得適合你小朋友嘅pn,試吓求位插班,可能會有意外收穫,祝你早日找到啱小朋友的學校!加油!

你住邊區?

唔好唔開心,一間咁既學校不讀也罷
得兩歲多d,想佢點坐定,希望在明天

回覆 ferrymama 的帖子

我囝囝上年上PN班時,老師時常都話佢坐唔定,差不多要到學期尾先坐得定少少,不過幸好遇到個很有愛心和耐性的老師訓練他,今年他上了K1,新的老師居然讚坐得定同專注力高。小朋友還是太細啊,不能太多判斷他是怎樣的,媽媽你加油啊!希望可以鼓勵到你及希望你囝囝可以遇到一位專業、有耐性和愛心的老師。

你想搵邊區嘅 playgroup

你的情況同我一樣,我都應該被reject,可能我倆是同一間⋯