用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學校旅行 vs 聖三一堂面試
go

學校旅行 vs 聖三一堂面試 [複製鏈接]

剛收到信在12月6日1145見聖三一。這間亦是我心儀的學校,一直求神拜佛都吾好撞學校旅行,點知仍撞上了。旅行俾了4百元,錢亦不是問題,旅行地點是農場,個女一定會鐘意,我是否應犧牲她的旅行而換取一個機會不大的面試?雖然旅行亦可遲些自己帶她去,但這個月的每星期六都是頻密的面試,真的很想給她一整天快樂的親子旅行。我是否應放棄聖三一面試?

0    0    0    0

回覆:catmint11 的帖子

Same here. Give up interview and go to picnic😊
I want my daughter enjoys that days with her classmates☺️

同你一樣苦惱中,第一次學校旅行撞正面試,得果2歲多人仔,理應開開心心去玩。。。。無奈

回覆:學校旅行 vs 聖三一堂面試

我都因為呢個原因放棄左報名,出年大家未必一齊上k1,我會選擇認識下阿女其他同學仔

回覆:slaomk 的帖子

agree

引用:剛收到信在12月6日1145見聖三一。這間亦是

原帖由 catmint11 於 14-11-09 發表
剛收到信在12月6日1145見聖三一。這間亦是我心儀的學校,一直求神拜佛都吾好撞學校旅行,點知仍撞上了。旅 ...
可否掉时間

得二十幾個位,除非你覺得好有機,否則我會選擇旅行

回覆:curly 的帖子

張紙大大隻字寫明面試人数眾多,不接受任何原因更改時間。多人㨂的學校基本都0機會改timing.

希望旅行前有學校肯收佢,否則可能也要博一搏運氣。若俾吾到佢去旅行,我個心也極難過。

我揀旅行。

撞到妳tim,隨心而行!

可唔可以去 in 然後飛的去 Join 番同學仔?

去旅行。利申,冇報e間。

聖三一係咪好難入吖?有冇其他心儀學校做候選吖?再睇當日架天氣先決定。我個女幼稚園果陣…次次旅行次次落雨…好煩,吾去好過

引用:剛收到信在12月6日1145見聖三一。這間亦是

原帖由 catmint11 於 14-11-09 發表
剛收到信在12月6日1145見聖三一。這間亦是我心儀的學校,一直求神拜佛都吾好撞學校旅行,點知仍撞上了。旅 ...
咦,同學仔喎

我11月頭揀左學校旅行,冇報到德信,因明知係同旅行同一日,去完旅行後,全家人都好開心,小朋友今時今日仲成日提住旅行既趣事

引用:可唔可以去+in+然後飛的去+Join+番同學仔?+

原帖由 siumak 於 14-11-10 發表
可唔可以去 in 然後飛的去 Join 番同學仔?
In 1145, 再食埋飯,趕去上水join學校的旅行,山長水遠玩得個幾鍾,吾值得,仲要miss 埋中午的小朋友造麵包。

引用:聖三一係咪好難入吖?有冇其他心儀學校做候

原帖由 Crystal03wong 於 14-11-10 發表
聖三一係咪好難入吖?有冇其他心儀學校做候選吖?再睇當日架天氣先決定。我個女幼稚園果陣…次次旅行次次落 ...
聖三一都幾難入,多人in又位少。如12月6号前無學校收個女,或是天氣吾好,我決定帶佢去面試搏一搏。

回覆:joeycc 的帖子

那時已有offer了嗎?沒有offer下去旅行放棄面試,好怕做錯決定。

引用:那時已有offer了嗎?沒有offer下去旅行放棄

原帖由 catmint11 於 14-11-11 發表
那時已有offer了嗎?沒有offer下去旅行放棄面試,好怕做錯決定。
真的,因無offer,確實擔心錯過一個機會。。。

‹ 上一主題|下一主題