用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 協恩interview後感
go

協恩interview後感 [複製鏈接]

8/11 小女在協恩interview, 響waiting area校長有親自出來跟小朋友warm up一下,感覺有禮貌及親民。之後分6個小朋友在課室外排隊,其實裏面有考師示意可入得,但因為有一小朋友有d摟計所以出面嘅老師跟小朋友唱左兩首歌warm up才順利一齊入課室,感覺老師絕對有愛心及耐性。課室內我望到有3至4位老師亦笑容滿面,最後6位小朋友順利笑住出來。👍👍

3    0    0    0

回覆:Jasminema2012 的帖子

咁知唔知in左D咩?

回覆:stitch小丸子 的帖子

唔知,因為小朋友自己入

回覆:協恩interview後感

我in 1/11,出面個d係義工家長,所以好nice!入到房面試的才是老師,笑容就一般啦!
好奇怪,我個組俾家長入,但其他組就唔俾入

引用:我in+1/11,出面個d係義工家長,所以好nice!

原帖由 takbe 於 14-11-09 發表
我in 1/11,出面個d係義工家長,所以好nice!入到房面試的才是老師,笑容就一般啦!
好奇怪,我個組俾家長入 ...
比家長入,我女係自己入唔比家長入。入到去考 d 乜?

引用:我in+1/11,出面個d係義工家長,所以好nice!

原帖由 takbe 於 14-11-09 發表
好奇怪,我個組俾家長入 ...
好似係喊嘅小朋友先可比家長入,咁請問in d 咩架?

回覆:Cheesepop 的帖子

我女都係8/11in 既,反而我覺得安排得唔太好,已經勁多人仲要delay, 我in3點35分,我3點30分到,點知先到3點20分個班入,其他要係校外霧著雨等足半個鐘先入校內(5分鐘1班),入到校內再等起碼20至30分鐘先in得,入到去d義工家長好nuce係房外同小朋友唱歌,我女扭晒pat起勢跳,點知唱到興起時,老師們極速開門就好似趕鴨仔咁,要佢地入去,我排第一,我比個女佢時我自己都打個突,所以我女大喊,好彩轉頭可以倍in不過超淺,我覺似交差多d!

回覆:raytem 的帖子

超淺,咁即係in左D咩?

回覆:raytem 的帖子

係淺,因為似乎有得陪同唔洗陪嘅問題係唔同架

回覆:stitch小丸子 的帖子

Stitch:  想問下in 咗d 咩

回覆 natalieau 的帖子

我係陪入去IN 的家長(亞女第一次自己入,唔夠一秒喊住出返黎)。入到去,三個小朋友+ 家長一枱,一個老師。
要小朋友自己答叫咩名,認生果,砌PUZZLE,送禮物。由入課室到走,唔駛5分鐘。 不過等就等左個幾鐘。

請問有無過來人可分享收生標準? 要答啱晒問題嗎?

收生標準係有姐姐讀緊協小多數收

回覆:mrs.crown 的帖子

咁又唔太難,不過interview呢d野唔多唔少睇眼緣

我都有幫女報,8/11(即上星期六)面試,但因為不可家長培,知道她一定喊,最後放棄了,各位加油。

回覆:mrs.crown 的帖子

我囡囡等咗好耐,好想入課室,之後等得唔耐煩想喊,不過佢入完課室超開心走用黎。返去問佢咩都晤答😭

難道這次interview只是一場大龍鳳?
學位已定?

回覆 ReginaRaina 的帖子

有同感,咁小學位,old gal同自己友推薦都冇位啦,等40分鐘, in 5分鐘,安排好差

回覆:Cocc 的帖子

我就係唔知佢in左咩,所以上来问,我女自己入去in,in5分鈡出返來唔緊要,但唔係要我等咁耐law,話多人jam左要等耐D WOw,无野呀第一年咁多人咩,仲要落住雨抱住个女係門口淋雨等

stitch小丸子 發表於 14-11-10 13:36
我就係唔知佢in左咩,所以上来问,我女自己入去in,in5分鈡出返來唔緊要,但唔係要我等咁耐law,話多人jam ...
唔好咁嬲啦!! 囡囡肯自己入去好叻叻啦!! 可能會收呢!! Good luck!

我囡同有d同學都係N冇人仕, 一樣有am offer!!
Relax :)
‹ 上一主題|下一主題