用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in青衣宏福
go

今日in青衣宏福 [複製鏈接]

落大雨企門口等到夠鐘面試先開門,教職員無禮貌,入門口量體温俾佢“喂”左聲 ,我真係呆左!仲要一開門就要直入班房到in,過程超混亂,座低玩玩具3分鐘唔夠就又要起身跳舞,原本個女都跟到小小,但俾人踩左腳之後就發皮氣唔跳,打後成個過程唔彩miss,可以幫自己宣告死亡了!
   0    0    0    0

回覆 colafafa 的帖子

舊年同阿囡面試見 PN, 我的感覺亦是不外如是.  見完之後對宏福的興趣不大.

我今早都係超唔開心,入到課室遇到in講全英文miss,阿囡講英文淨係識講簡單顏色、動物,其它全部唔識聽,選本地課程都要用英文in.哎!!!!

我個囡都係 8號 ln 呀!

我都好意外,一入課室個老師同我講國語, 叫大家出去跳舞時個聲帶係全英文,我覺得唔係好尊重自己的廣東話。

重有到小組老師輪流傾計時,我最初以為係考曬,廣東話、國語同英文,都幾驚,但最後我哋冇考國語, 而同枱叧外兩位小朋友就唔洗考英文,我唔明係 點安排,好似好亂!

我個女俾人踩左一腳後,返埋位就所有miss都唔彩,廣東話miss傾計都唔彩,佢本身好多野講架,走左我問佢點解唔彩人,佢話姨姨無講sorry!我估作講緊踩到佢果個,間學校想要小朋友跳舞,唔該都俾返小小空間丫,膊頭貼膊頭點跳呀!

你講得好啱, 太迫又太急 BB都未放鬆到, 未投入已跳完,我個囡怕羞都唔係好肯跳

我想問下你個囡係咪三種語言都問曬,定好似我哋甘, 只問了兩種?

我剛入房時有個全英miss同我囡玩左陣,我個囡都有回應,之後英文miss同我傾左陣就要佢地起身跳舞,跳完後坐低就來左個國語miss,個女無理過佢,再來就廣東話miss,一樣唔彩,搞到人地問我個女係唔係唔多識講野,我話唔係,佢講野好叻,不過怕羞囉

甘真係唔明佢哋點安排, 真係亂!

如錄取的話其實幾耐會通知?  

我見上年有家長講過會12月頭就收信, WAITING LIST 的也最遲12月中會知...

如果收到宏福 K1 OFFER, 唔該講一聲大家知呀.. TKS.

colafafa 發表於 14-11-8 17:13
落大雨企門口等到夠鐘面試先開門,教職員無禮貌,入門口量體温俾佢“喂”左聲 ,我真係呆左!仲要一開門就 ...

請問你係IN N班定K1, 我22號都IN左N

D間係我第1心水, 又近我屋企, 而且我覺得個校長又好有見地, 不過見大家講到錦差錦既??

回覆 bigbigbread 的帖子

當初幫個女報名再聽個埋個講座之後都非常滿意呢間學校,但去到面試果日先發現感覺好差,同想像好大出入!

回覆 evoncc 的帖子

in k1

我就係聽完個講座之後非常滿意, 但INTERVIEW時都冇咩野, 覺得都唔錯..

hellogigitang 發表於 14-11-10 16:43
我囡囡而家讀近, 老實講, 佢行政真的有點亂, 一開學都攪到有D 家長好嬲點解一間學校行政可以咁亂 ...
想問下你N班大唔大機會直升K1?N班時係咪要再交報名表同交過報名費架?

我之前打去學校問嘢, 個職員態度都好差.  我去in國際嗰邊, 都覺得interview個安排都唔好

IN K1

回覆 bigbigbread 的帖子

最緊要自己滿意好多野人人感覺唔同
‹ 上一主題|下一主題