用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 交唔交York留位費好?
樓主: Cartim
go

交唔交York留位費好? [複製鏈接]

回覆 gigiwin888 的帖子

同意, 仲要專收超大B, 大B果D....

回覆:kingting 的帖子

認同,我小朋友係細b,都係得呢間offer,真係要多謝York 會收細b。我而家小朋友讀得好好,同好開心,學術方面,我一d都吾擔心。

引用:Quote:原帖由+宏心+於+14-11-10+發表本帖最

原帖由 jojohuang 於 14-11-11 發表
你哩種人York真係比錯offer你。好野咪唔去讀llo。唱衰學校又要去留位,乞人憎。咪又係笑話

...
同意,又要唱衰,又要霸住個位,咩心態呀

回覆:交唔交York留位費好

想問問今年係咪全部學校都970留位費?

我想預下每月開支,請問除學費(國際班$5800 vs 主流班$ 4900 ,12 期)同校車費,York仲有邊方面要支付?

回覆 pig@_@pig 的帖子

留意……am class 好似冇校車服務……得pm class 有

Cartim 發表於 14-11-8 16:45
如題…本人巳有一間在屋企附近的offer但因為一闊三大問題…煩緊交唔交York留位費…請賜教!

...
如果有開支既壓力, 我覺得真係寧願簡一間自己負擔得起既幼稚園, 畢竟一讀就3,4年啊.

回覆 TwogirlsMama 的帖子

大部分……因為學校最多可以要求收取970!

樓主,好彩你無交970!
http://www.edu-kingdom.com/forum ... page%3D1&page=1

10月同11月的簡介會唔同!宜家又話無pm班3hrs啦!真系比學校玩死!

重申,我不是唱衰學校,系事實擺在眼前。。。讀呢間學校真系想清楚!

引用:樓主,好彩你無交970!+http://www.edu-kin

原帖由 purin18 於 14-11-14 發表
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2943406&extra=page%3D1 ...
佢係指2歲定3歲班?

pn class!

回覆:交唔交York留位費好?

認真,雖然我是york家長,但如果學校真係咁轉法,雖不影響我小朋友,但我地都好反感!做死班pn班老師!佢地好有heart,咁搞法真係辛苦佢地!開多一節,多80個學生,做多好多!更好的老師都頂唔順會走!

想請教各位媽媽, 己收左國際AM, 我見佢封信寫學費交12個月, 想問下係咪每月$5900 x 12 months? (PS 已成功申請annual fund)

回覆 taxibird 的帖子

i think so

問左學校, $5800 X 12 months......

purin18 發表於 14-11-14 13:04
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2943406&extra=page%3D1 ...

是旦啦,有比約克好既學校收自然會閃人,又何必唱衰佢,唱得佢甘衰但自己又報同霸住個位,奇

回覆 Double-B 的帖子

唔好意思!我的bb未interview,亦唔會霸住個位,收了都唔會比留位費!我會interview, 因我有比錢, $40都系錢!

我系呢到講,系因為有好多家長唔了解學校,想分享意見姐,我相信作為家長都想知多d,了解多d,如何唔系BK都唔會有咁多問題既post啦。

回覆:交唔交York留位費好?

我老了,有時候不明年青新一代想法,既然收左又不會留位,但又要去報,我真的不明,我以前報的幼稚園全是心儀的才報

唔好意思,令大家有誤解,我之前系另外一個post到有交代過。。。其實我之前都對york有好感,因為york系其中一間有比機會比細b既學校,聽聞系一間唔錯既學校。所以我之前報了york,到依家都仲未interview架。當去了york的簡介會及因york系兩個簡介會上都提供不同資料比家長時,我有所意見,所以我先有以上既post同大家分享。

引用:Quote:原帖由+宏心+於+14-11-10+發表本帖最

原帖由 jojohuang 於 14-11-11 發表
你哩種人York真係比錯offer你。好野咪唔去讀llo。唱衰學校又要去留位,乞人憎。咪又係笑話

...
Agree

‹ 上一主題|下一主題