用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 交唔交York留位費好?
樓主: Cartim
go

交唔交York留位費好? [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+宏心+於+14-11-10+22:11+編輯+

原帖由 宏心 於 14-11-10 發表

呢間學店,搶先面試,搶先收錢,仲人人都收(我知好多細B話唔 ...
據知好多細B都有收…

回覆:宏心 的帖子

其實我反而欣賞學校有教無類,連細B都教得好好。相信唔少細B家長亦好感恩學校肯收佢。如果你不喜歡學校,一路讀你會好辛苦的,無論學校做什麼你都會覺得佢只想賺你錢...

宏心  係有教無類,所以B6全收   發表於 14-11-11 12:35

宏心 發表於 14-11-10 22:10
呢間學店,搶先面試,搶先收錢,仲人人都收(我知好多細B話唔收,但最後美名 special case 收左)。我真係 ...

其實你覺得呢間唔好, 點解你又報呢?

宏心  保險,日後再㨂  發表於 14-11-11 12:34

唔好以為收細b的學校就係唔好啦, 其他學校只顧收大b, 仲現實啦

回覆:kingting 的帖子

agree!

引用:+本帖最後由+宏心+於+14-11-10+22:11+編輯+

原帖由 宏心 於 14-11-10 發表

呢間學店,搶先面試,搶先收錢,仲人人都收(我知好多細B話唔 ...
你哩種人York真係比錯offer你。好野咪唔去讀llo。唱衰學校又要去留位,乞人憎。咪又係笑話

回覆:交唔交York留位費好?

其實我去過幾次校長的talk,也覺得這間學校有heart,有些人常抺黑話什麼商業化,其實間間私立幼稚園有邊間不商業,它是少有的連細b也不放棄,其實這幾年有很多小朋友亊學位,它可以像其他有名幼稚園般只收大b!
申利:我囝是大b

引用:其實我去過幾次校長的talk,也覺得這間學校

原帖由 Moonlight819 於 14-11-11 發表
其實我去過幾次校長的talk,也覺得這間學校有heart,有些人常抺黑話什麼商業化,其實間間私立幼稚園有邊間不 ...
Agree, interview difficult 又話要求高, interview easy 又話乜人都收, 想点先

引用:其實我去過幾次校長的talk,也覺得這間學校

原帖由 Moonlight819 於 14-11-11 發表
其實我去過幾次校長的talk,也覺得這間學校有heart,有些人常抺黑話什麼商業化,其實間間私立幼稚園有邊間不 ...
agree!  雖然我都覺得個校長唔識講野,但我又好懷疑點解咁多未曾做過用家嘅人都要唱呢間學校

引用:我都未決定讀唔讀,收左國際班AM,但我會照

原帖由 LedTV 於 14-11-10 發表
我都未決定讀唔讀,收左國際班AM,但我會照交留位費

其實我想個囡返PM
上午想轉下午好易,寫封信就得架喇

其實間學校肯收細b就覺得它係人都收,只想賺錢,我相信只有大b或中b家長先會咁諗囉,老實說,d所謂只收大b既學校講實力嗎?他們收大b也是一樣現實地想保持某些水平,小一派位成績,教大b也比教細b容易啦

無錯,我的確係細b家長,我自然會欣賞喜歡肯收細b的學校

如冇心讀,我都覺得唔好交留位費,讓返d位俾細b,大家win win

Cartim 發表於 14-11-11 08:08
據知好多細B都有收…
我囝9月b, 都冇收, waiting...我直頭冇得唸交吾交留位費. haha

為了保險而報york,一邊話不好一邊報,真的不明

引用:Quote:原帖由+宏心+於+14-11-10+發表本帖最

原帖由 jojohuang 於 14-11-11 發表
你哩種人York真係比錯offer你。好野咪唔去讀llo。唱衰學校又要去留位,乞人憎。咪又係笑話

...
無錯。咁唔鐘意就唔好交留位費,留番比有需要又想讀既人。

醒目開學勳章

咁都幾多人waiting 中....我身邊有幾位都無offer 只入waiting..

有報人報國際變左收主流?

回覆 sushimama 的帖子

Agree

LedTV 發表於 14-11-11 18:23
咁都幾多人waiting 中....我身邊有幾位都無offer 只入waiting..

有報人報國際變左收主流?

6點回家收到 am 國際班 offer,上星期六 in 今日收信效率低讚

引用:Quote:LedTV+發表於+14-11-11+18:23+咁都幾

原帖由 Double-B 於 14-11-12 發表
6點回家收到 am 國際班 offer,上星期六 in 今日收信效率低讚
你小朋友幾月b?我都係8號in,仲未有信!

Hi can anyone tell me the difference between international and local in York. My daughter is Aug baby applied for international but granted with local offer.  Letter claiming she is on top 10% waiting list for international.  Do you receive similar offer?  Thanks

回覆:交唔交York留位費好

I will pay the deposit first as I did not received others confirmation till now for the sake of safety.

‹ 上一主題|下一主題