用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 2015-16 K1 CLASS 揮手區
go

2015-16 K1 CLASS 揮手區 [複製鏈接]

Hello Everyone, Shall we greet with our future K1 classmates here ?
   0    0    0    0

回覆 Ethankaylie 的帖子

星期六下午IN完,星期一早收OFFER信。超快。。。
未去過佢個簡介日,未知有幾BUY佢地理念呀。

十二月五日會係簡介日。到時再UPDATE。

回覆:snoopy123456 的帖子

係咪答好認同教學理念?

回覆:snoopy123456 的帖子

我今日in左了,你大約幾耐收到通知收唔收呀?

回覆 Ethankaylie 的帖子

唔肯定佢地收生條件, 但我可以share 下我interview 時的問題. 希望有幫助~

我地係廣東話IN. 但小朋友有大人用英文問, 小朋友用英文答都OK!

問小朋友:
1. say hello
2. 問形狀積木顏色
3. 入形狀積木入形狀籃玩具
(我小朋友太專注係呢樣野到, 所以問顏色我地都問左佢幾次先答)
4. 老師側邊有另外幾樣遊戲,佢叫小朋友自己選擇玩邊樣.
我小朋友選了卡片,跟住老師叫佢比兩張卡.
5. 老師比貼紙, say thank you

問家長
1. 點解選呢間學校?
2. 點間唔讀PN 那間 ?
3. 如AM full 左,會否唸PM?

IN 的過程好快! 係之前等得耐d 姐~ 不過欣賞佢地waiting room入面都好多野玩. 我個女難得肯坐定定玩~ 係咁多間interview 入面唯一的一次~

回覆:chuballball 的帖子

請指教!已收到offer的媽媽們,請問interview 有咩技巧或對答

Aiyoyo 發表於 15-8-6 10:49
中文英文不覺淺,我小朋友考到好多間本地直私學校.本校親子活動和表演幾乎沒有,其它都是很好的 ...
可以分享下有沒有外補?有冇其他CERT?考到邊間直私呢?

回覆:2015-16 K1 CLASS 揮手區

想問問你們小朋友讀成點呀?
覺得將來升小到主流小學會不會有問題呢?

Aiyoyo 發表於 15-8-6 10:54
而且本校書包極輕,以童為本

而且本校書包極輕,以童為本

中文英文不覺淺,我小朋友考到好多間本地直私學校.本校親子活動和表演幾乎沒有,其它都是很好的

回覆:wewewawai 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:2015-16 K1 CLASS 揮手區

Hi! Pm class, boy, Cory

有三年既愉快學習經驗也不錯~
升小,三年後再評估小朋友適合邊間吧!

miemie6 發表於 14-11-24 13:32
我打過去問,話處理中.... ....
即係冇機... ...
系囖,我今日打去都話處理中。我11月15號IN的。其實大致同浸會差不多教學模式,而且都吾系直接升小,所以我覺得呢間吾收都吾會太失望。

My boy will be in K1 am class
This is my 1st choice

我打過去問,話處理中.... ....
即係冇機... ...

引用:hi,大家好。我仔am+offer,15/11+in,尋晚收

原帖由 kowloonfish 於 14-11-20 發表
hi,大家好。我仔am offer,15/11 in,尋晚收信,今日交費,超快速。
e家只諗唔通究竟比阿仔讀IB有冇錯,如果 ...
I have the same worry too but I really like creative! Although it is quite expensive :(

‹ 上一主題|下一主題