用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園面試
樓主: bobbobjai
go

學之園面試 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Candycat225+於+14-11-09+發

原帖由 Cheesepop 於 14-11-09 發表
我反而諗住原校升k之後再repeat 考k1,咁可行嗎?同埋4800 仲有其他雜費嗎?

...
因為學之園k班學位係優先比原校學生,所以k班位真係得好少,但報名人數每年都多,變相學校會面試表現優秀的小朋友,除學費外,只有勞作費要收n班每個學期$800,而k班每學期$1600,無額外收費!除非搭校車,每班有位net老師外,都行雙班主任!比例約1:9!
但每次仔仔拎回屋企的勞作都唔係普通勞作,係見到真係用心做的勞作,例如貝殼
水樽、水母、眼鏡等!絕不馬虎!難得好學校

引用:Quote:原帖由+Cheesepop+於+14-11-09+發表

原帖由 Candycat225 於 14-11-09 發表
因為學之園k班學位係優先比原校學生,所以k班位真係得好少,但報名人數每年都多,變相學校會面試表現優秀的 ...
呢個係我兩難題,寧願repeat k1,但考k就難好多

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+Cheesepop+於+14-11-09+發表

原帖由 Candycat225 於 14-11-09 發表
因為學之園k班學位係優先比原校學生,所以k班位真係得好少,但報名人數每年都多,變相學校會面試表現優秀的 ...
所以我決定再考埋n,我囡9月出世,真係想近d屋企返學。

回覆:LedTV 的帖子

記得問學校點樣可再報n班,如果學校有你紀錄,上網係唔可以再報名的!

回覆:學之園面試

請問青衣是否用粵語in ?

引用:請問青衣是否用粵語in+? +

原帖由 kvvvcheung 於 14-11-09 發表
請問青衣是否用粵語in ?
報名時可以選擇以英文或中文進行interview 。

interview洗唔洗小朋友坐定定?

雜費已包括field trips 和生日會, 相片等等

回覆:LedTV 的帖子

我個女聽指令拿花嗰個環節,校長有走入嚟觀察,你們英文group in時校長有在場嗎

引用:Quote:原帖由+ka@bb+於+14-11-07+發表前後

原帖由 LedTV 於 14-11-09 發表
認同,拎幾多支咩色花同幾多支咩色花不過真係有小朋友做到。
我都覺得難,要我女拎2 orange flowers,好彩佢做到。
到單對單in老師時,都係好難同埋問得好深入!有4個顔色要我女續個答係咩顏色。
有幾個男女仔,問邊個有短頭髮,又有帶眼鏡?
又要我個女數有幾多個男女仔。
又要問你屋企有冇杯,係咩色,有咩公仔?
指住個女仔(得個樣喊緊),點解佢會喊?嘩!問點解,真係好難答!我個女真係唔識答lee題,其他都答得ok!但我個女就指住有個無喊嘅圖,同老師講佢無喊,好好笑!
真係問左好多問題!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+kvvvcheung+於+14-11-09+發表

原帖由 CaCa800 於 14-11-09 發表
報名時可以選擇以英文或中文進行interview 。
我寧願用英文in..我囡每次interview 英文都係最好反應

In 外藉個d侢部有好offer

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+14-11-09+發表認同

原帖由 akj 於 14-11-09 發表
我都覺得難,要我女拎2 orange flowers,好彩佢做到。
到單對單in老師時,都係好難同埋問得好深入!有4個顔 ...
同意,兩歲一般只識 what and who 之類,問 why/reasoning 係越左級

今朝見完LH,我都覺得St. Cat 比LH難。

對大b應該不算難,但我女係12月超細b, 做唔到不特止,仲一入去就同老師講'我唔同你玩', 又九唔搭八答非所問,老師都忍唔住偷笑

不過算啦,都係志在參與,細b好難同大b爭,可能出年考多次

the test is quite difficult n my son complete 95% of the tasks as he is a feb boy.
yet,in the individual test, it is diff for him to fully concentrate as seeing all the toys on the table for quite a long n indepth interview.

i think the principal is elegant but the faculty staff is just okay and disappointed as expected. They may be tired and exhausted after 3-day interview, frowned and unhappy...

請問知唔知幾時有result?

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+14-11-09+發表認同

原帖由 akj 於 14-11-09 發表
到單對單in老師時,都係好難同埋問得好深入!有4個顔 ...
搵黎問,无標準。

引用:請問知唔知幾時有result? +

原帖由 Ponze 於 14-11-10 發表
請問知唔知幾時有result?
should be 15Dec by mail

引用:Quote:原帖由+Ponze+於+14-11-10+發表請問

原帖由 siplee88 於 14-11-10 發表
should be 15Dec by mail
thanks a lot

‹ 上一主題|下一主題