用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Catherine面試
樓主: sirhc
go

St. Catherine面試   [複製鏈接]

回覆:St. Catherine面試

老師問咩名幾歲係咪都肯答?

引用:老師問咩名幾歲係咪都肯答? +

原帖由 nickykiu 於 14-11-06 發表
老師問咩名幾歲係咪都肯答?
我囡咩名同幾歲都肯答,唱歌都肯(我引領),但其他麻麻

引用:Quote:原帖由+nickykiu+於+14-11-06+發表老

原帖由 tiramisui 於 14-11-06 發表
我囡咩名同幾歲都肯答,唱歌都肯(我引領),但其他麻麻
我囡相反,唔答,但肯做。

回覆:SK5 的帖子

同你一樣,肯做但岩既得一半

viann媽媽 發表於 14-11-6 15:44
今日in完, 有4個task+唱歌, task對我個大B黎講超難, 未in既加油
我b有6個task+唱歌,仲要細b,可惜我睇吾到佢做成點,但一望過去見佢做錯,我諗係咪做得吾好,所以加多佢兩個task呢?

回覆:babykingdomdom 的帖子

我b都係6個tasks+唱歌
其中有1題唔知想考佢D咩

Yes, my son also did six tasks and sang a song, June baby , completed 85%. But I was so sidetracked by watching how he was doing and doing my own questionnaire in a mess,! Only answered two ! Hope I won't 拖累亞仔喇!

引用:Yes,+my+son+also+did+six+tasks+and+sang+

原帖由 Hopeforb 於 14-11-06 發表
Yes, my son also did six tasks and sang a song, June baby , completed 85%. But I was so sidetracked  ...
可唔可以提水?

回覆 Destination121 的帖子

我唔敢提,驚反而會扣分,而且我見到個老師好努力咁引導佢,亞仔都搞掂

請問最後老師是否有派餅給各位小朋友?

可能我囡係大B, 所以所有tasks 都做到晒, 唱歌仲大大聲唔怕羞, 但係lego個part 我囡嫌無聊, 成日擰轉同我講野, 仲話我玩完架喇, 唔玩架啦, 問我走得未, 仲企係度攪嚟攪去, 我驚扣好多分

我覺得第一part 好無聊,混亂又唔夠時間,  我見到另一個miss 同我果組果miss 講要快d,  我個女咁啱係last 果個, 淨係問左叫咩名同幾多歲,其他小朋友問多d

我第一part無問過小朋友問題,只係老師從旁觀察小朋友同紀錄。part2, 我們選英文,遇上中國人老師,佢好好又有笑容又有耐性,我小朋友雖然問非所答,但我都滿意整個過程,希望有機會,我真心喜歡學校

引用:今天面試開始了.+大家加油呀!歡迎大家入黎

原帖由 sirhc 於 14-11-06 發表
今天面試開始了. 大家加油呀!

歡迎大家入黎分享下丫......
我想問九龍塘地鐵咩出口出

引用:Quote:原帖由+sirhc+於+14-11-06+發表今天

原帖由 chunmama2011 於 14-11-07 發表
我想問九龍塘地鐵咩出口出
Exit D...一出向車頭方向行第一條街轉左就係,到時你會見到好多人...good luck!!!

引用:請問最後老師是否有派餅給各位小朋友? +

原帖由 DingDongBB 於 14-11-07 發表
請問最後老師是否有派餅給各位小朋友?
有!

回覆:Charlotte1229 的帖子

Thanks

引用:我第一part無問過小朋友問題,只係老師從旁

原帖由 ballg 於 14-11-07 發表
我第一part無問過小朋友問題,只係老師從旁觀察小朋友同紀錄。part2, 我們選英文,遇上中國人老師,佢好好 ...
we like the Asian teacher very much too! smile all the way through and very patient to interview with our kid! Good luck!

係咪只帶張粉紅色咭去面試?

回覆 Queenie1028 的帖子

很有同感!
‹ 上一主題|下一主題