用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂幼稚園揾笨, 收左錢先話無得INTERVIEW ...
樓主: tiramisu627
go

聖保羅堂幼稚園揾笨, 收左錢先話無得INTERVIEW [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+pppwong+於+14-11-08+發表Yes

原帖由 chenille_c 於 14-11-08 發表
Oh yes... I think we went for the same table! The animal pictures in that book are very "cartoon", m ...
我覺得佢lN家長多過小朋友

引用:Quote:原帖由+chenille_c+於+14-11-08+發表

原帖由 currylamb 於 14-11-08 發表
我覺得佢lN家長多過小朋友
我都覺,我冇諗過有1part係問家長,我口啞啞,阿仔表現就ok,唉。。當買過經驗啦

回覆:聖保羅堂幼稚園揾笨, 收左錢先話無得INTERVIEW

每間學校都有行政開支,四十元是報名費。學校都講得好清楚。報名與否由家長決定。而我住紅磡,囝囝十月細仔都有得8-11面試。

引用:Quote:原帖由+pppwong+於+14-11-08+發表Yes

原帖由 chenille_c 於 14-11-08 發表
Oh yes... I think we went for the same table! The animal pictures in that book are very "cartoon", m ...
Yes my son can't recognize those animals and then he got scared and didn't speak :( so I thought maybe we did too badly and the teacher cut the interview short!

回覆 gg33 的帖子

純粹個人意見,呢間學校巴閉咗,上年面試,老師,工友笑容欠奉,面試極速!

回覆 Annie888 的帖子

我估名氣吧!上年報名是因為他爸爸及爺爺在此堂領洗及畢業,太爺亦曾是主任牧師,本想囝囝也加入這大家庭,奈何太多小朋友面試出色,結果不收囝囝,咁咪唔讀呢間囉!現在我囝就讀區內另—間,結果出乎意料的好!

引用:回覆+Annie888+的帖子 我估名氣吧!上年報

原帖由 潘白兔 於 14-11-12 發表

我估名氣吧!上年報名是因為他爸爸及爺爺在此堂領洗及畢業,太爺亦曾是主任牧師,本 ...
一切似乎神已作好安排。請問你小朋友讀了那間幼稚園?

引用:回覆+Annie888+的帖子 我估名氣吧!上年報

原帖由 潘白兔 於 14-11-12 發表

我估名氣吧!上年報名是因為他爸爸及爺爺在此堂領洗及畢業,太爺亦曾是主任牧師,本 ...
甘呢間學校係吾係鐘意收D文靜既小朋友?

回覆:聖保羅堂幼稚園揾笨, 收左錢先話無得INTERVIEW

車,人地叫你比$時都冩明非全部有面試機會喇
咁小家咪考學校自己教喇

人哋講到明未必有得in,唔可以話學校貪心喎
‹ 上一主題|下一主題