用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

DBS 2nd in [複製鏈接]

本人的小朋友自問冇特異功能,又唔係身家豐厚,只是有幸收到信。其實一早已知好多有關係或校董的子弟已留了位,我好奇想知佢地最後入閘的小朋友(沒任何關係)的理想條件是什麼?

2nd in時好怕校長見我們家長背景一般而落空。唔知佢地會問咩(小朋友和家長)?

和大約有幾多機會成功入閘?謝謝大家的意見

3    0    0    0

回覆:colin0409 的帖子

平常心啦!介意自己背景嘅話、入到去都唔開心

回覆:DBS 2nd in

甘佢明揀有錢人又可以點? 唔通可以即變到做有錢人等學校收?

引用:本人的小朋友自問冇特異功能,又唔係身家豐

原帖由 colin0409 於 14-11-03 發表
本人的小朋友自問冇特異功能,又唔係身家豐厚,只是有幸收到信。其實一早已知好多有關係或校董的子弟已留了 ...
How do you know? By EK?

回覆:DBS 2nd in

其實出這post,希望大家分享下入到2nd in大約幾大機會會入到?謝謝

引用:其實出這post,希望大家分享下入到2nd+in大

其實出這post,希望大家分享下入到2nd in大約幾大機會會入到?謝謝
150 out of 300 will get offers but old boys/associated parties have advantages. For example, old boys get 10 points more than non associated applicants.

引用:其實出這post,希望大家分享下入到2nd+in大

我覚得入到2nd in就代表有機會,如果收左你個仔就代表佢係學校想要既人,吾收亦吾會係因為你既家庭背景,結果吾係自己可以控制,平常心吧!同自己講,有2nd in巳好叻仔,當贏左

LuLuKiuKiu  agree!  發表於 14-11-4 09:40

回覆:bluebluebe 的帖子

感激大家,其實入到第二面試好似中左獎咁了。希望囝囝盡力了。

chubbybaby  我都覺得好似發緊夢咁, 之前真   發表於 14-11-4 14:49

回覆:colin0409 的帖子

咁是否已出second in 結果?

second in 信幾時發出?

hojacq 發表於 14-11-4 10:16
second in 信幾時發出?
我上星期四收到信的,星期五便收到學校電話
‹ 上一主題|下一主題