用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘K interview 討論區
樓主: lwy_brenda
go

觀塘K interview 討論區   [複製鏈接]

回覆 slaomk 的帖子

聖雅各伯我都有報, 15號IN.  點解你話較難配合雙職家長?  我只知佢要好多家長義工幫手圖書館之類....我仲諗住K2俾佢返全日我出返黎做野添.

鯉魚門循道衛理我都有報, 不過22號先IN

回覆 Mocheongcheong 的帖子

呢間應該幾多人IN, 今日我去, 佢地話成個11月都要IN人, 全日IN.  我今日去都人山人海

引用:回覆+Mocheongcheong+的帖子 呢間應該幾多

原帖由 anna1020 於 14-11-08 發表
回覆 Mocheongcheong 的帖子

呢間應該幾多人IN, 今日我去, 佢地話成個11月都要IN人, 全日IN.  我今日去都 ...
我in12:00,去嗰陣真係冇咩人,你in幾點?

引用:Quote:原帖由+Mocheongcheong+於+14-11-08+

原帖由 apple_love 於 14-11-08 發表
不過要23/12先知結果,勁耐
我今日in嗰間靈安今個月尾有結果

引用:Quote:原帖由+slaomk+於+14-11-07+發表我覺

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-08 發表
我都後悔冇報油塘嘅學校,浄係報咗間油塘救世軍,諗住佢新校希望易入啲

...
油塘間間學校都多人in.以我所知,油塘救世軍舊年已full 左15/16年度k1,報左都難收,d人一開幕就報15/16k1,我都後悔果時開放日無報名,最主要係因為4點半就一定要接走,我返office hours 就要搵人湊佢

引用:回覆+slaomk+的帖子 聖雅各伯我都有報,+15

原帖由 anna1020 於 14-11-08 發表
回覆 slaomk 的帖子

聖雅各伯我都有報, 15號IN.  點解你話較難配合雙職家長?  我只知佢要好多家長義工幫手 ...
係因為我地返正常office hr,6點前好難趕到返去接小朋友,所以循道先無報

回覆:觀塘K interview 討論區

我今日都in 左金麗同油塘明愛,阿女in左3間,越in越開心最後 in金麗,希望有好消息,但油塘明愛撞正校長in.希望無失禮

回覆:Mocheongcheong 的帖子

回覆:slaomk 的帖子

Ic......

引用:Quote:原帖由+Mocheongcheong+於+14-11-08+

原帖由 slaomk 於 14-11-08 發表
油塘間間學校都多人in.以我所知,油塘救世軍舊年已full 左15/16年度k1,報左都難收,d人一開幕就報15/16k1, ...
今日in12點又唔見好多人吖!

油塘間間學校都多人in.以我所知,油塘救世軍舊年已full 左15/16年度k1,報左都難收,d人一開幕就報15/16k1, ...
吓!!!咁佢今年8月仲咩收我份申請表

引用:Quote:原帖由+slaomk+於+14-11-08+發表油塘

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-08 發表
吓!!!咁佢今年8月仲咩收我份申請表
我都係開放日交報名表,啲老師只講N班full咗,而無人講K1 full 咗喎!

我今年年頭未講一人一學位時打去救世軍問過,佢話前面有成2百人排緊隊,機會微少少

引用:我今年年頭未講一人一學位時打去救世軍問過

我今年年頭未講一人一學位時打去救世軍問過,佢話前面有成2百人排緊隊,機會微少少

...
睇嚟我都係去伴步

原帖由 Evachau 於 14-11-08 發表
我都係開放日交報名表,啲老師只講N班full咗,而無人講K1 full 咗喎!
救世軍n班開到未?我10月再打去問時,佢都仲係未開到n班,教署未批

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-11-08+發表我

原帖由 slaomk 於 14-11-09 發表
救世軍n班開到未?我10月再打去問時,佢都仲係未開到n班,教署未批
你打去問學校比較清楚好啲,我只知下個月有開放日!

我都同大家一樣報觀塘油塘藍田區加2間龍校陪下跑,報既都係平救,油救,金麗,鯉循,觀浸 etc...
上星期我見完鯉循,覺得校舍都算新,感覺幾好,但面試途中我不自覺地提水,該衰係我手,同日有平救要見,但放棄左,一黎撞時間,二黎因佢有n cls直上,位少左(收6成n cls bb)覺得搏唔過
今星期六見左3間,金麗,油救同神級龍校,金麗bb怕醜答好細聲,但我希望我係校友有分加啦,油救舊年bb n cls收左但開唔成,佢話會優先收返哩批學生,所以我覺得佢話多人排就係哩個原因,神級就算啦,陪下跑見識人地校舍囉叫做
Bb超額一日完成3間,唔扭計輸少當贏

引用:我都同大家一樣報觀塘油塘藍田區加2間龍校

原帖由 angel_yktiu 於 14-11-09 發表
我都同大家一樣報觀塘油塘藍田區加2間龍校陪下跑,報既都係平救,油救,金麗,鯉循,觀浸 etc...
上星期我 ...
我識幾個上 年in鯉循,話好易收,通常有反應就收架啦,特別係下午班。另外,我尋日都in完金麗,你係校友,有乜comments?因我搬來lam tin 晤係好耐,未聴過金麗,但我搬入來時個地產經紀同我講,呢區最好就係金麗,所以真係想知多d

引用:Quote:原帖由+angel_yktiu+於+14-11-09+發

原帖由 apple_love 於 14-11-09 發表
我識幾個上 年in鯉循,話好易收,通常有反應就收架啦,特別係下午班。另外,我尋日都in完金麗,你係校友, ...
鯉循in完係唔係即時知結果?

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+14-11-09+發表

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-09 發表
鯉循in完係唔係即時知結果?
唔係,好似都要兩三星期通知

‹ 上一主題|下一主題