用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 星期六終於面試完 明我幼稚園, 但發生小插曲!! ...
go

星期六終於面試完 明我幼稚園, 但發生小插曲!! [複製鏈接]

星期六終於面試完 明我幼稚園, 我覺得女兒表現整体不錯, 但最後見校長果時發現小意外,
原因是送小禮物的時候, 女兒拒絕了校長所選的禮物, 而要求另外一款, 呢個時候校長由笑臉突然變黑臉,
然後除手從後面最後拿多3個小玩具,並放在桌上, 一句話也不說, 女兒當然自動選她自己的喜愛,然後也說了一聲謝謝, 但當時我覺得好驚訝, 點解校長會有咁既態度 , 然後她就只跟我說14日等通知, 這樣就完成第一天面試!

請問各位面試成功機會是不是很微??
   2    0    0    0

對我而言, 師生黑面會令我對學校扣分....

见到校長如此,你仍會讀嗎?利申,我無報

我報左無去IN

回覆 mv_lee 的帖子

是啊~~~有點失望~

回覆 chok0925 的帖子

咁你去邊間in丫~

呢間學校係咁架

回覆 legolas625 的帖子

呢間d老師無愛心?校長會黑面……

回覆 scarlettlai 的帖子

都吾可以咁講, 我見到其餘2個老師都好有愛心, 有講有笑, 就係見我果個係咁啫,

回覆 ArKeii 的帖子

但整體間學校比我感覺一般!! 唯有寄望另外果3間面試成功!!

引用:回覆+chok0925+的帖子 咁你去邊間in丫~

原帖由 ArKeii 於 14-11-03 發表
回覆 chok0925 的帖子

咁你去邊間in丫~
根德園

引用:星期六終於面試完+明我幼稚園,+我覺得女兒

星期六終於面試完 明我幼稚園, 我覺得女兒表現整体不錯, 但最後見校長果時發現小意外,
原因是送小禮物的時 ...
囡囡識得開声講出自已的要求,我覺得是藉得鼓勵。為何校長有如此反應。 我個小朋友果日都有去interview. 但係interview 之後見校長,校長話要十二月中才有結果

兩年前的十二月,仍是冇幼稚園收阿仔,朋友教我去試下明我。阿仔去到已經不斷扭計嗌走,完成後更加確認自己要加倍努力去見其他學校了。樓主,弦外之音可想而知......

回覆:星期六終於面試完 明我幼稚園, 但發生小插曲!!

原來大家對這校的評價都不太好。有沒有現正就讀小朋友的家長可以說說這校的優劣之處呢?因為近學校,所以除龍校外這一間已是首選,很怕幫小朋友選錯學校

回覆 lcyesther 的帖子

我個朋友個女兒是 讀今年明我 K1, 距話呢間學校係主張自主性, 獨立性, 學習上的還可以!!

回覆 currylamb 的帖子

應該吾係12月中, 距有一張新生面試程序紙, 上面都寫住 11月14日會以書面通知各家長!
你去找找看看~~

會唔會校長係而不是?
能夠不怕陌生人表達自己想法是超班行為

回覆 ahmatt 的帖子

咁就真係唔知, 可能我過份敏感!!

heidya  有DD意外.  發表於 14-11-3 17:05

引用:回覆+ahmatt+的帖子 咁就真係唔知,+可能我

回覆 ahmatt 的帖子

咁就真係唔知, 可能我過份敏感!!
我唔認為你過份敏感,個人對呢間學校好感度一般。報佢只不過係咁arm佢係屋企樓下。 To be frank,個人覺得d老師冇咩耐性。當年帶未識講野gei大b去in ,比佢一句得埋來話我做咩唔教佢講野。上星期六帶細b去in,見識到佢十group人係個課室入面interview ,嘈過去茶樓。覺得佢連in小朋友gei誠意都欠俸。

回覆 eekg 的帖子

老師吾多耐性, 我都有少少同感~~不過我諗都係個別老師係咁~~
正体學校表現100分我覺得60分, 只係講面試當日情況~
‹ 上一主題|下一主題