用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果如實報小朋友有G6PD考學校時有冇影響? ...
go

如果如實報小朋友有G6PD考學校時有冇影響? [複製鏈接]

請問有冇jm知道如果如實報小朋友有G6PD考學校時有冇影響?

0    0    0    0

回覆:msmilkli 的帖子

冇啦,萬一有咩事點算!一定要報

回覆:如果如實報小朋友有G6PD考學校時有冇影響?

其實G6PD 並吾系咩大問題,好多小朋友都有。如實說就可以

一定要講啦,咁岩比左d你小朋友吾岩食嘅嘢咪幣,而且G6PD吾係咩特別病,學校吾會因為咁而吾收

G6PD 好平常,如果學校因為g6pd而唔收,呢間學校唔讀都罷

G6PD 好COMMON . 如果學樓上話齋. 連呢啲都介意. 佢比你入左. 你都唔好讀.

G6PD不影響小朋友成長發展,作為家長都要讓小朋友正確和正面認識此病。

回覆:KiKi0817 的帖子

其實我有報,只是interview時俾老師問到,如實答了,佢個様好似唔多like咁姐!

回覆:mobchan 的帖子

in完後,對間學校感覺麻麻

引用:in完後,對間學校感覺麻麻 +

原帖由 msmilkli 於 14-11-03 發表
甘你真係要考慮清楚。
我仔學校冇介意過,仲話好平常。試過阿仔俾蚊咬,學校反而好緊張甘打俾我問可以搽d乜,又會提醒班上的媽媽檢查下冬天校服會否有臭丸味,好細心!

引用:in完後,對間學校感覺麻麻 +

原帖由 msmilkli 於 14-11-03 發表
甘你真係要考慮清楚。
我仔學校冇介意過,仲話好平常。試過阿仔俾蚊咬,學校反而好緊張甘打俾我問可以搽d乜,又會提醒班上的媽媽檢查下冬天校服會否有臭丸味,好細心!

無影響呀, 我上年報n如實報, 一樣有學校收........
[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

無野緊要得過子女的健康!! 請如實答吧!

我仔g6,我全部照報,in 6間,有三間收左,我反而會主動問老師佢地對g6既認識,書有無得讀唔緊要,我覺得身體先係最重要。

引用:請問有冇jm知道如果如實報小朋友有G6PD考學

原帖由 msmilkli 於 14-11-02 發表
請問有冇jm知道如果如實報小朋友有G6PD考學校時有冇影響?
冇影響

‹ 上一主題|下一主題