用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網 頭痛點選乙二, 現希望集合過年資料作為大家參考。 ...
樓主: pippyw
go

62網 頭痛點選乙二, 現希望集合過年資料作為大家參考。 [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆:62網 頭痛點選乙二, 現希望集合過年資料作為大家參考。

上年堅111係咪得伍小同馬基?

醒目開學勳章

引用:回覆+subb+的帖子 上年真是最少有3個是15

原帖由 snow3snow 於 14-11-12 發表
回覆 subb 的帖子

上年真是最少有3個是15分入的, 但1定是比20分之後, 才比15分的,
其實,石小15分自行抽簽入,係學校講的,還是家長自己講的?

醒目開學勳章

回覆:siukwan512 的帖子

阿囡20分入咗石鐘山。

醒目開學勳章

引用:睇形勢,+今年D人走左去揀2線!!+我頭先上深

原帖由 siukwan512 於 14-11-24 發表
睇形勢, 今年D人走左去揀2線!!

我頭先上深天睇, 都係收左50個JAR!!, 上2年都係收突1X個架 ...
我估係少咗世襲。因為上年係必收生多先拿咗統一派位的位。計分位係限咗人數。

醒目開學勳章

siukwan512 發表於 14-11-24 13:04
回覆 開心小花 的帖子

這個我明... 但0超收都說明揀既人都少左
我見佢甲部必收有30個位只收了28個, 仲有2個位可以俾計分. 上年佢甲部必收係收突十幾個, 要食埋統一的位. 究竟係今年少了在讀的兄姐的申請人, 定係有其他原因呢?? 如果只係因為少了在讀的兄姐人數, 咁今年大抽獎, 仲有50個位可以抽. 好過上年. 如果大家自行揀了深天就要煲行佢..

醒目開學勳章

引用:回覆+開心小花+的帖子 你點睇到甘仔細,+必

原帖由 siukwan512 於 14-11-24 發表
回覆 開心小花 的帖子

你點睇到甘仔細, 必收定計分架??
我係推敲出來的。佢有分2邊列出來。咁左邊為應該為甲部必收,而右邊為乙部計分。否則,突然左邊去到28個人就停好似好怪。一定有特別原因。否則應該25人,25人咁樣排。anyway, 總之深天今年世襲都無收爆。

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+subb+於+14-11-24+13:48+編輯+

原帖由 subb 於 14-11-24 發表

今年大部分62區學校都自行收生比上年少 !
上年自行爆到九彩的深天,馬基,今年都好似唔係爆到好勁。唔通今年無咁多在校的兄姐?

醒目開學勳章

引用:Quote:hopeful123+發表於+15-1-27+00:01+點

原帖由 pippyw 於 15-01-27 發表
我住青龍頭,所以唔會選外區。
乙二可以選何小,不過唔知有無校車到青龍頭。另外,荃灣唔係間間小學會有校車到深井青龍頭個邊。

‹ 上一主題|下一主題