用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1選擇 york vs joyful
樓主: macrossc
go

K1選擇 york vs joyful [複製鏈接]

醒目開學勳章

ngaism 發表於 14-11-2 22:20
我對仔女都係讀York, 個人比較推薦York。老師雖然young,但全部都好有活力同愛心,好了解小朋友長處,短處  ...
Young先好,夠活力,不過joyful 都好Young ga d teacher.

回覆:K1選擇 york vs joyful

回覆:K1選擇 york vs joyful

Joyful

引用:York小朋友今年考小學真係好多offer,joyfu

原帖由 cherryird 於 14-11-29 發表
York小朋友今年考小學真係好多offer,joyful就要問下用家
大部分有咩 offer?

回覆:macrossc 的帖子

我都係有Joyful 和York K1. 小朋友已在Joyful 上N,覺得學校好,老師好。
如果純粹睇學術同配套,York 始終係大校。但一間大校,有成800 K1 學生,每天放學坐校車都係一個考慮。
有家長分享因為九龍塘放學時間塞車,小朋友有時要坐2小時校車才到家。
後來Joyful 有offer,於是放棄了York

macrossc 發表於 14-11-2 10:03
我個女而家在荃灣joyful 讀緊,York 收我個女 讀k1插班,轉唔轉好?煩惱中

...
可否分享你最後有否轉york? 如有,可否分享讀後感?我都在煩惱中!

如果target私小or直資就選york啦
joyful學校太新, 考小學冇咁著數

利申, 我小朋友讀緊york國際班k1

引用:我好鍾意joyful+但係York+考學校真係好得。

‹ 上一主題|下一主題