用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日interview...
樓主: Sarahroman
go

今日interview... [複製鏈接]

今日in兩間,比我預期理想! 最攪笑老師問我個囡玩唔玩波,佢話唔玩,繼續玩立體動物公仔!

回覆:今日interview...

我個囡in第一間都完全唔理個老師,仲要唱反調

回覆:今日interview...

今日in 兩間,第一間完全唔掂。第二間超水準咁好,in完我都好開心。不過間學校超多人報,應該贏面不大。唯有寄望下星期順順利利啦。

我個仔都係唱反調,老師送佢鴨仔,佢話唔要,老師叫佢請蘋果俾公仔食,佢餵公仔個鼻食,激死

回覆 bonmom 的帖子

你是否in保良局幼稚園? 你在那區? 我們在將軍澳區,都有鴨仔禮物!

引用:我個仔都係唱反調,老師送佢鴨仔,佢話唔要,

原帖由 bonmom 於 14-11-02 發表
我個仔都係唱反調,老師送佢鴨仔,佢話唔要,老師叫佢請蘋果俾公仔食,佢餵公仔個鼻食,激死 ...
我囝都係,見老師有玩具响度,老師未問送俾佢已自己攞住玩,跟住老師話送餅俾佢,佢又話唔要,然後老師再話咁請媽咪食好唔好?佢話唔好; 再問佢請老師食好唔好? 佢又話唔好。

回覆 Momopig 的帖子

same with me, 平時我囡已讖對答同講野好多野,一見陌生就唔敢講,所以interview好唔抵,攪到我冇晒心機

回覆 Cocc 的帖子

唔洗無心機,小朋友未warm up係好正常,大人無端端俾人問咁多野都唔想答啦,interview都係平常心面對好D,嚟緊仲有好多場要去應付呢,加油!

Sarahroman 發表於 14-11-1 14:15
今日同仔仔in左3間 時間尚算充裕 但每間老師都有問仔仔識講野未 我好唔開心(因仔仔言語發展遲緩 未識講野  ...
有機會就唔好放棄, 我女女都唔係好識講野, 見到陌生人就更加唔講, 佢前日in 左四間, 都係唔多講野, 老師都可能心中有數, 但我唔灰心, 我知女女已經盡左力...

回覆 bonmom 的帖子

Thanks!

回覆 Sarahroman 的帖子

請問大圍信義會in d咩?我星期三in

回覆:pekklebingo 的帖子

普通傾計 問下點解揀依間學校 攞下野比老師 可能我同老師講左仔仔未識對答 所以無問個仔d咩 淨係問我有無辦法可以令仔仔叫聲爸爸/媽媽

回覆:Sarahroman 的帖子

In 咗幾耐??

引用:普通傾計+問下點解揀依間學校+攞下野比老師

原帖由 Sarahroman 於 14-11-03 發表
普通傾計 問下點解揀依間學校 攞下野比老師 可能我同老師講左仔仔未識對答 所以無問個仔d咩 淨係問我有無辦 ...
我都有in聖母,超多人
你同小朋友in時,老師有冇問你問題?我in時淨係叫我坐一邊填表,填完走得。。我又唔多覺老師問我小朋友問題,攪咩架? 我咁樣係咪冇機會架?

回覆:pekklebingo 的帖子

5分鐘

回覆:吳家有喜 的帖子

無問我問題 有問小朋友叫咩名 做下d指令

‹ 上一主題|下一主題