用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛剛面試完綠茵n班……
go

剛剛面試完綠茵n班…… [複製鏈接]

好沮喪,阿仔同其他小朋友比較下,比我想像中還要差……

4    0    0    0

回覆:suslau2004 的帖子

差嘅意思係仔仔識,表現唔到出來?甘又唔駛唔開心,interview 係人生裡只佔極小部分

回覆:剛剛面試完綠茵n班……

我都見完,其實得一齊唱歌個part會觀察小朋友,連對答都唔駛

我都唔知in左啲咩

我女也是剛in完,都係完全唔知發生乜事咁⋯不過唔緊要啦,當玩下!今日是第一間,當warm up! 大家都加油!

仔仔係大B定細B?

引用:我女也是剛in完,都係完全唔知發生乜事咁⋯

原帖由 Rollma 於 14-11-01 發表
我女也是剛in完,都係完全唔知發生乜事咁⋯不過唔緊要啦,當玩下!今日是第一間,當warm up! 大家都加油!

...
Exactly, 唱歌個part我見10個有9個小朋友都係媽咪帶住做動作

其實個個都差唔多

回覆:tungtung12 的帖子

同埋group in太多人,有啲混亂

回覆:suslau2004 的帖子

我都啱啱in 完了,我覺得呢間面試比較輕鬆,d task 唔太難,起碼唔使揀顏色啦

引用:我都啱啱in+完了,我覺得呢間面試比較輕鬆

原帖由 pb728 於 14-11-01 發表
我都啱啱in 完了,我覺得呢間面試比較輕鬆,d task 唔太難,起碼唔使揀顏色啦

...
我覺得個個小朋友都差唔多,其實可能揀家長多過揀小朋友

回覆:Rollma 的帖子

我都覺得太迫,十幾個人一组,求其無岀位,已經好叻

Hahaha, 我覺得group in 時,俾分嗰2位姐姐好似唔係個個小朋友都睇得清楚,因為地方太迫

唱歌嗰part都算係可睇吓小朋友能唔能夠投入課堂。
我in嗰吓係11點幾,好多bb都無咩電/肚仔餓,大部份唱歌嗰part都唔夠集中,有啲仲由頭喊到尾。個時間好cam..

到個別in嗰part, 感覺上係小朋友做到就有分,做唔到就byebye.. 佢有幾個老師比你揀,佢唔開口都唔知佢係講咩話,對小朋友唔係咁公平,佢係識嘅,但你用其他語言同佢講,又無warm up, 又無openday, 小朋友真係好難短時間集中精神再同你慢慢玩。

引用:唱歌嗰part都算係可睇吓小朋友能唔能夠投入

原帖由 calvinlinda 於 14-11-01 發表
唱歌嗰part都算係可睇吓小朋友能唔能夠投入課堂。
我in嗰吓係11點幾,好多bb都無咩電/肚仔餓,大部份唱歌嗰 ...
個別見嗰時要求小朋友做啲咩樣?

we also just finished interview in the 0930 time slot at LB campus, just group activities and then parents interview, no individual interview for the kids

有呀, 叠積木,揀生果,玩玩具,我individual 見時係廣東話,有人會唔同?

我我岩岩都in完,group in無咩特別,但第2 part,老師就問如果我地下午班會唔會考慮,跟住叫仔仔用匙羹畢起d膠珠放入另一個碗,仔仔開頭做極都做唔到,做到之後又唔肯放手……送禮物比仔仔,仔仔又唔肯請謝謝,老師問送比佢個d係咩黎,又唔肯講,我都打定輸數

回覆:pb728 的帖子

我in普通話老師,但佢主動叫我,如果小朋友聽唔明,請你地翻譯比佢聽…

回覆:manyi1986 的帖子

原來個個考d 野都唔同

引用:有呀,+叠積木,揀生果,玩玩具,我individ

原帖由 pb728 於 14-11-01 發表
有呀, 叠積木,揀生果,玩玩具,我individual 見時係廣東話,有人會唔同?

...
有外藉老師in 的, 但佢話亞仔可以用廣東話答。

有冇人知學費大概幾$$?

‹ 上一主題|下一主題