用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 面試帶多個bb
go

面試帶多個bb [複製鏈接]

面試帶多個細佬/妹bb?
會唔會唔系幾好㗎?
因為得我一個湊,又黐身。。。

0    0    0    0

引用:面試帶多個細佬/妹bb? 會唔會唔系幾好㗎?

原帖由 neck 於 14-10-31 發表
面試帶多個細佬/妹bb?
會唔會唔系幾好㗎?
因為得我一個湊,又黐身。。。
梗係唔好啦!顧得一個又顧唔到第二個!

回覆:面試帶多個bb

如果佢好細,只係咩住訓覺唔喊我覺得ok,會郁會喊就唔好。。

回覆:neck 的帖子

比起帶哥哥更不用考慮。評分老師雖然覺得你好叻,一個人凑住兩個甘細bb百般舞技,但同時都會感覺到家庭support唔足夠,唔係一定要show有家傭,但都唔好揭哂底牌比人睇。再試下請求信任的家人好友

屋企人其實可以睇,老公都一齊去in.只系我細仔得幾個月大,試過好似產後檢查呢啲放低佢畀家人,我走咁耐佢喊咁耐啫

回覆:neck 的帖子

哦,甘忍住比老公同細b係門口等啦,喊一陣啫

引用:屋企人其實可以睇,老公都一齊去in.只系我

原帖由 neck 於 14-11-01 發表
屋企人其實可以睇,老公都一齊去in.只系我細仔得幾個月大,試過好似產後檢查呢啲放低佢畀家人,我走咁耐佢 ...
bb最多喊幾個鐘,但對哥哥影響係3年喎,我覺得要公平d, 唔可以因為bb,而影響到哥哥。

唔帶好d。通常唔係去到即刻有得in,有d學校係親子坐低玩住等、有d係任小朋友自己四圍玩,有d齋坐喺度等,有d學校呢個時間已經觀察緊小朋友表現甚至親子關係,再加埋有時會由呢個房去第個房又再第個房。總之,全心全意陪住要in既小朋友啦!

neck 發表於 14-11-1 00:09
屋企人其實可以睇,老公都一齊去in.只系我細仔得幾個月大,試過好似產後檢查呢啲放低佢畀家人,我走咁耐佢 ...
喊下無問題嘅! 唔好攪到bb 咁痴身,帶住細b 去in 始終會分心。

除非你去in 啲有學劵全日班啦,咁做可以show 都你有大誠意、好大需要比大b 入讀。

睇你in咩類型幼稚園,我覺得如果係in傳統全日班既幼稚園可能會有幫助,因為我上年in明愛全日班,寫明會先比學位給有需要家,加油!偉大的FTM

我同你情況差不多,細B都係手抱...但我冇帶佢同家姐一齊面試。

唔係因為怕影響家姐,反而係怕細B會辛苦。

因為面試一般都要一段時間,快極都要半小時。太長時間抱住佢或背住佢,對佢都唔好。反而俾佢係屋企玩下、瞓下,對佢仲好D。

所以,可能的話,都係留佢係屋企啦,如果真係唔得,咁就留老公係屋企睇住先,自己帶大B。

唔好帶啦,一陣個B喊,會分心,又影響到其他人,通常一間房都in幾個架
‹ 上一主題|下一主題