用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 為搵間好K1, 讀N班係唔係必須
go

為搵間好K1, 讀N班係唔係必須 [複製鏈接]

當我仲以為自己行動得好早既時候, 原來有好多間既N班都已經截止收表!!!! 請問你地有無LUM住報呀? N班其實會教D咩? 如果無, 咁0係13年十10月BB 未讀K1之前有無0的野係一定要識先容易搵K1呀?
   0    0    0    0

引用:[table=98%]當我仲以為自己行動得好早既時

原帖由 bobocat80 於 14-10-31 發表
我自己覺得有讀n 係有一定好處,但我識好多媽媽都唔讀,所以睇你點睇,同想小朋友點發展

回覆 bobocat80 的帖子

教自理能力,有規矩,群體生活
不讀PN亦要多帶他/她見人,對答,在家幫忙收拾。

但我覺得讀係有分別的,他們會習慣得比較快。

回覆:為搵間好K1, 讀N班係唔係必須

Interview k1 嘅時候,你只不過上咗N班個零兩個月,所以差別唔大。
反而到真正上k1時候,因為你之前已經有成年上堂經驗,所以會適應得快好多

回覆:為搵間好K1, 讀N班係唔係必須

要足2歲先番得N, 你bb 10月出世, 好可能in K 果段時間先岩岩開學(今年好多間1 Nov就 in K)
如果小朋友番學唔慣可能有反效果添

引用:要足2歲先番得N,+你bb+10月出世,+好可能in+

原帖由 cloverz 於 14-11-02 發表
要足2歲先番得N, 你bb 10月出世, 好可能in K 果段時間先岩岩開學(今年好多間1 Nov就 in K)
如果小朋友番學 ...
認同,我囡就係10月開始番PN,未適應到就 in K1,結果反效果

引用:Quote:原帖由+cloverz+於+14-11-02+發表要

原帖由 iamapril 於 14-11-02 發表
認同,我囡就係10月開始番PN,未適應到就 in K1,結果反效果
我個女都係in N仲好過in K,佢in K爆喊,剩係扯住我,驚左學校、班房同老師的物體

carmensamso 發表於 14-11-2 13:57
Interview k1 嘅時候,你只不過上咗N班個零兩個月,所以差別唔大。
反而到真正上k1時候,因為你之前已經有 ...
對大B來講返N係好有幫助... 返一個月學可以學到好多嘢...可以習慣守規則

‹ 上一主題|下一主題