用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到沙田zenith offer
樓主: chopin999
go

收到沙田zenith offer [複製鏈接]

我都收到,FD offer.

回覆:收到沙田zenith offer

我7月b, pm offer。 有無人知學費大概幾錢?

引用:有PM+OFFER,+想問係咪其實所有黎interview

原帖由 mangojuice 於 14-10-29 發表
有PM OFFER,
想問係咪其實所有黎interview的小朋友, 都會有offer, 但細B多數PM
我9月B,沙田,offer pn pm

請問有冇媽媽知道沙田英藝n班收費?

請問有冇媽媽知道沙田英藝n班收

Kaka1230 發表於 14-10-29 18:01
係law, 係咪個個都有offer ga?
其實我覺得英藝個個都收係好事丫~
唔通作為家長, 想間幼稚園唔收? 冇人會想咁既~或者見到BK/EK有其他小朋友比人REJECT, 自己個個收左, 就會覺得自己小朋友好叻? 如果收到REJECT LETTER, 唔通好咩? 總有小朋友INTERVIEW扭喊/唔敢出聲, 細膽怕魂, 咁唔駛旨意讀啦, 咁細個就要爭餐死~
佢肯個個都收, 其實係好事丫!

回覆:aby336 的帖子

非常認同,起碼細b都有書讀

引用:請問有冇媽媽知道沙田英藝n班收費?

原帖由 beanie430 於 14-10-29 發表
請問有冇媽媽知道沙田英藝n班收費?
打過去問,佢答未知。。。但就要我11月8前比deposit。。。

回覆:收到沙田zenith offer

回覆 aby336 的帖子

唔係唔好,只係我同事話佢地係人都收,係因為佢地較其他學校早派offer, 所以個媽咪都會俾左留位費先,但學校預左好多人最後唔會讀,賺曬d留位費

引用:回覆+aby336+的帖子 唔係唔好,只係我同事

原帖由 Kaka1230 於 14-10-29 發表

唔係唔好,只係我同事話佢地係人都收,係因為佢地較其他學校早派offer, 所以個媽咪都 ...
我都覺得係,因為我問佢有無得退,佢話無,即過數,但學費,雜費,茶點費,乜都答唔到我就要我比錢先囉

唔係唔好,只係我同事話佢地係人都收,係因為佢地較其他學校早派offer, 所以個媽咪都 ...
agree.  我朋友都咁講 英藝咁樣可賺一筆 同埋我報左沙田之後唔係好鍾意呢間學校 所以留位費我唔俾喇。

唉 做生意嘛 冇法子 做家長既都冇法子 係焗比架啦

利申:我係心儀英藝

我咁講唔係想激嬲大家,其實講真,我同時期in兩間,我唔介意interview 只係形式上要做既野
第一間小朋友表現得好好,肯同其他小朋友玩,肯同老師玩,好開心又夠晒反應,不過唔收,只係得waiting list
第二間就係英藝,表現好差, 扭眼訓發脾氣,英藝收啦

我就算唔係心儀第一間,知道係waiting list我都覺得唔太好受, 表現唔係差,但咁細個已經要咁樣爭,家長唔好受囉。

引用:Quote:原帖由+Kaka1230+於+14-10-29+發表回

原帖由 fatdogman 於 14-10-29 發表
agree.  我朋友都咁講 英藝咁樣可賺一筆 同埋我報左沙田之後唔係好鍾意呢間學校 所以留位費我唔俾喇。

...
In之前已經知架啦其實
呢個時間in得 兩個星期內出得offer 就要比留位費架啦 其實係好make sense架喎 唔通比你半年之後先慢慢決定咩

學費方面,其實係每年等批架,所以都係唔會而家就知道架,間間幼稚園都係咁,所以問乜都唔知,就算到差唔多開學,要交定學費,一日未批實個數目,如果加左都要補返,間間都係咁,所以只能用今年既學費作參考

回覆 Kim679 的帖子

市價

我個仔係2012/11B, 報名個時老師叫我唔好報PN, 佢話K1機會大d。結果我聽佢講,由本來超大B, 變左細B。interview當日佢所有野都做到,加上本身係英藝讀開PG, 諗住應該OK。可惜我收唔到信,睇怕都係唔收。今次真係信錯個位老師了。

引用:我個仔係2012/11B,+報名個時老師叫我唔好報

原帖由 corn819 於 14-10-29 發表
我個仔係2012/11B, 報名個時老師叫我唔好報PN, 佢話K1機會大d。結果我聽佢講,由本來超大B, 變左細B。inter ...
K1?即係而家做插班生啦?咁唔同我地pn既安排啦!你問下學校啦,插班生係要真係有位先得呢

唔係插班,係唔讀PN, 出年直接讀K1。本來我係想佢做超大B, 宜家變左超細B。希望真係唔同安排啦!

引用:回覆+aby336+的帖子 唔係插班,係唔讀PN,+

原帖由 corn819 於 14-10-29 發表

唔係插班,係唔讀PN, 出年直接讀K1。本來我係想佢做超大B, 宜家變左超細B。希望真係唔 ...
係喎 睇錯左 真係唔知k同n既安排一唔一樣 不過英藝好少可唔收既

咁多人報,點會個個都收?舊年我報PN, 咪唔收囉!
‹ 上一主題|下一主題