用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新寶城翠茵 vs 南豐綠茵 國際班 邊間好?
go

新寶城翠茵 vs 南豐綠茵 國際班 邊間好? [複製鏈接]

如題, 謝謝!!
   0    0    0    0

PN or k1?

回覆 29102011 的帖子

pn 呀, thx!!

如果上k1, 會有分別? thx!

我仔南豐綠茵讀緊k1,so far滿意,剛搬黎數月之前冇報PN,吾知pn如何,因之前miss左報名翠茵k1,只見網上評語不錯其他不清楚,南豐綠茵k1係冇分國際本地班只有一種兩文三語英粵班主任加每日半小時普通話,你可以再了解下課程語言再考慮,你是否兩間都已報?

Thank for your reply.

係呀, 兩間都有報, 翠茵收咗, 因為將要交留位費, 而綠茵今個星期先面試, 未知結果如何, 好可能未出結果已到期交費, 而且費用不少, 所以想聽多少少意見, 謝謝你!

如果有心讀留位費吾慳得,讀的話第一期學費扣番,書簿雜費可能遲d交(not sure),等吾到唯有交,特別有心入佢k1的話! 我朋友報南豐gf pn係一月先in,你貢早嘅?

我明呀, 未等到result, 焗住都要交架喇...

唔知呢, 我呢個星期in, 唔知佢點分呢?!

回覆:29102011 的帖子

其實南豐gf 一交表巳俾interview 時間,我個女都in 左

回覆:PeggieLam 的帖子

我個case 同你一樣,我都會俾左留位費先(翠茵ipn am)

回覆 pb728 的帖子

我知呀係我代朋友交

回覆:新寶城翠茵 vs 南豐綠茵 國際班 邊間好

經驗分享: 上年我有新寶城翠茵am offer,  KM am offer,  York pm offer,  南豐綠茵pm offer,  最後我揀左翠茵,so far 好滿意, 無後悔,今年只報左少數極心儀k1, 唔得就直上翠茵K1.

回覆 pb728 的帖子

ipn am too!

回覆 sakbbjaijai 的帖子

翠茵其實感覺個環境好以暗咗少少, 唔夠光猛

同埋翠茵學費貴好多, 真係頭痛~~

引用:回覆+sakbbjaijai+的帖子 翠茵其實感覺個

原帖由 PeggieLam 於 14-11-04 發表
回覆 sakbbjaijai 的帖子

翠茵其實感覺個環境好以暗咗少少, 唔夠光猛
唔係wo,  翠茵國際班學費4300 出包, 綠茵好似47XX wo........

引用:Quote:原帖由+PeggieLam+於+14-11-04+發表

原帖由 sakbbjaijai 於 14-11-05 發表
唔係wo,  翠茵國際班學費4300 出包, 綠茵好似47XX wo........
全包先啱

引用:經驗分享:+上年我有新寶城翠茵am+offer,++

原帖由 sakbbjaijai 於 14-11-03 發表
經驗分享: 上年我有新寶城翠茵am offer,  KM am offer,  York pm offer,  南豐綠茵pm offer,  最後我揀左 ...
點解放棄KM am offer??可分享下?

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+14-11-03+發

原帖由 josephine1979 於 14-11-05 發表
點解放棄KM am offer??可分享下?
1. KM 只有70% 直升K1, 自問阿囡唔係最outstanding嗰D, 唔想k1 無backup
2. PN 咁細。。。 想近D 讀
3. 想阿囡讀英普班多D, 但KM am 係英粵

但我好認同km 係好好嘅學校,老師有愛心,課程又好,我放棄時都唔捨得。

引用:Quote:原帖由+josephine1979+於+14-11-05+

原帖由 sakbbjaijai 於 14-11-05 發表
1. KM 只有70% 直升K1, 自問阿囡唔係最outstanding嗰D, 唔想k1 無backup
2. PN 咁細。。。 想近D 讀
3. 想 ...
Oic, thx for your sharing.

引用:如題,+謝謝!!

原帖由 PeggieLam 於 14-10-28 發表
如題, 謝謝!!
我而家手上係 新寶城 翠茵 & 常寧 綠茵 (both 國際班am offer)! 唔知點揀好!! 媽媽有冇意見比到我呀? thanks!

回覆:sakbbjaijai 的帖子

南豐綠茵3xxx (eng,cantonese and pth), 常寧綠茵 $4750(eng and pth), 翠茵$42xx (eng and pth)

‹ 上一主題|下一主題