用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 校際朗誦節今日出左時間表了
樓主: silvia_ng
go

校際朗誦節今日出左時間表了   [複製鏈接]

引用:垃圾評分的比賽!無標準!只有主觀,無客觀

原帖由 11B 於 14-12-21 發表
垃圾評分的比賽!無標準!只有主觀,無客觀!
其實唔係比賽,做人每日都會遇到主觀影響決定既事啦,你覺得佢垃圾咪唔好參加囉。

引用:Quote:原帖由+11B+於+14-12-21+發表垃圾評

原帖由 silvia_ng 於 14-12-21 發表
其實唔係比賽,做人每日都會遇到主觀影響決定既事啦,你覺得佢垃圾咪唔好參加囉。

...
唔系比賽係咩?
我仔英朗亞軍,普朗季軍,粵朗無。 even 我仔勝出,但我仍覺得評分無標準同唔公平。

引用:Quote:原帖由+silvia_ng+於+14-12-21+發表

原帖由 11B 於 14-12-21 發表
唔系比賽係咩?
我仔英朗亞軍,普朗季軍,粵朗無。 even 我仔勝出,但我仍覺得評分無標準同唔公平。

...
我話平日做人做事都會咁呀,你老闆會唔會對人有主觀?你對其他人會唔會有主觀?人就係會有主觀架啦,唔係電腦輸入data 再出result咁冇情講喎。咁鬼上心,日後咪參加啦!

silvia_ng 發表於 14-12-22 08:48
我話平日做人做事都會咁呀,你老闆會唔會對人有主觀?你對其他人會唔會有主觀?人就係會有主觀架啦,唔係電 ...
你係咪想講其實唔只比賽呀? 你一開口就話其實唔係比賽,我咪問唔系比賽係咩囉!? 有幾上心啫!我有獎但仍然覺得 unfair,我只係講出我既法同感覺啫!

請問英文public speaking 最細可以幾時參加?是否要自已作內容?

hktwun  Start from Secondary 1.  發表於 15-1-1 21:20
‹ 上一主題|下一主題