用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培道幼稚園
樓主: snowqueen929
go

培道幼稚園 [複製鏈接]

回覆:培道幼稚園

請問網上報名不是到十月二十七曰嗎   怎麼網頁找到資料

謝謝各位

我女返左學呢個半月,學左好多正面野,校長老師同嬸嬸都好有愛心,其實課程唔太淺,星期六又有興趣班上,我女返學好開心。

其實係因為我上星期同女個n班老師傾,佢講起培道師生比例多,驚顧唔到我女,我女係8月龍女,咁我都問過朋友,佢女讀緊培道k3,話有2個老師。
其實我都好鍾意呢間學校,但我女咩都唔識,我諗起我真係擔心到喊,名又未識講,顏色又唔識分,其實係咪真係好難in?

回覆:snowqueen929 的帖子

請問培道幾時interview?

引用:請問培道幾時interview? +

原帖由 WTK 於 14-10-25 發表
請問培道幾時interview?
15/11 , 22/11分兩日in

引用:其實係因為我上星期同女個n班老師傾,佢講

原帖由 snowqueen929 於 14-10-25 發表
其實係因為我上星期同女個n班老師傾,佢講起培道師生比例多,驚顧唔到我女,我女係8月龍女,咁我都問過朋友 ...
校長講過Interview唔考學術野,我女九月細B,都適應到。interview玩具傾下計,好輕鬆。可以試下先,收左再考慮。

引用:Quote:原帖由+WTK+於+14-10-25+發表請問培

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+14-10-25+發表

原帖由 sailob 於 14-10-25 發表
出咗通知喇? 我重未收到
尋日聽講座個校長話呢兩日,確實時間31/10寄出

我女11月細免b,上年有聖母及york offer都放棄,揀左培道,我覺得學校的愛對小朋友很重要,令佢自發閱讀更是學校的功勞,現我女除學琴,還主動說要學跳舞,英劇(net)(學校學校課外話動),天天也要我收工倍佢睇英文書本,像變了全自動的另一小朋友一樣,只可說學校校長,老師的辛勞及愛心,他們一星期六天都在學校辛勞工作, 我作為家長看見他們的付出……真的很想衷心多謝他們,感激他們

引用:我女11月細免b,上年有聖母及york+offer都放

原帖由 lcl505 於 14-10-25 發表
我女11月細免b,上年有聖母及york offer都放棄,揀左培道,我覺得學校的愛對小朋友很重要,令佢自發閱讀更是 ...

回覆:Luluyen906 的帖子

嘩!如果作收我女,我真係開到訓唔著!我自己係鍾意呢間學校,就係聽好多話老師好好,係佢依家主任一講先擔心。
唉!不過希望佢入到

回覆:lcl505 的帖子

你地講完我信心大d,因為女女學野,指自理等都慢,所以先驚⋯⋯如果好彩入到,希望佢開心咋

引用:我女11月細免b,上年有聖母及york+offer都放

原帖由 lcl505 於 14-10-25 發表
我女11月細免b,上年有聖母及york offer都放棄,揀左培道,我覺得學校的愛對小朋友很重要,令佢自發閱讀更是 ...
請問每星期有幾多分鐘/堂係教英文?是否net教?thx!

引用:個人覺得,培道係一間實而不華既學校。今時

原帖由 神婆小茜 於 14-10-24 發表
個人覺得,培道係一間實而不華既學校。今時今日學術可以出去補,唔夠補到夠,但品德做人呢方面,相信唔係一 ...
講得好好👍😍👏

幾多堂我唔sure但英文net教,普通話也是native教的,中文都頗深,k1已背床前明月光………………英文我女已能唱4,5首英文歌,我不是教徒,但我女食野識祈禱,細b黎講,都跟倒,因我是坐校車,老師亦會打黎講解小女情況,我好鍾意學校,既地100%直升更不用想太多,輕鬆得黎,小學都有around 50%band 1都ok

引用:請問網上報名不是到十月二十七曰嗎+++怎麼

原帖由 crazypurin 於 14-10-25 發表
請問網上報名不是到十月二十七曰嗎   怎麼網頁找到資料
我都想知!!

回覆:lovelylpclpc 的帖子

24曰已截止

知唔知如果有家姐哥哥喺度讀,大約幾多個%會收番??我大女喺度讀緊小一,老師話會有PRIORITY,但都要睇表現,我好想細女都入埋,一齊湊方便好多
‹ 上一主題|下一主題