用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角民生幼稚園好嗎?
go

北角民生幼稚園好嗎? [複製鏈接]

希望各位能俾d意見, 謝謝!

1    0    0    0

回覆:北角民生幼稚園好嗎?

好但贵

heidya    發表於 14-10-22 09:31

好在甚麼?

回覆:chenille_c 的帖子

每班有3位班主任,2位中國人,1位net teacher,每日都有中、英文堂!有普通話和日文學!因為冇學券,所以貴d!不過有net teacher 做班主任,所以你可以衡量下!

費用貴, 環境就細DD...上落/出入5方便....

引用:每班有3位班主任,2位中國人,1位net+teach

原帖由 twlruth 於 14-10-22 發表
每班有3位班主任,2位中國人,1位net teacher,每日都有中、英文堂!有普通話和日文學!因為冇學券,所以貴d ...
每日有英文堂好呀,不過最緊要係老師有愛心

我囡讀緊PN,我覺得好好!
但可惜貴,K1又冇學券,如有學券,我唔會再去in其他K1囉

引用:我囡讀緊PN,我覺得好好! 但可惜貴,K1又

原帖由 Katherinetateno 於 14-11-01 發表
我囡讀緊PN,我覺得好好!
但可惜貴,K1又冇學券,如有學券,我唔會再去in其他K1囉

...
幾錢一個月學費?交幾期?雜費又如何?

引用:Quote:原帖由+Katherinetateno+於+14-11-01

原帖由 Lockheart 於 14-11-02 發表
幾錢一個月學費?交幾期?雜費又如何?
$3810(連雜費) x 12

因為仔仔而家有個K1 PM offer, 想問下大家對呢間學校既兩文三語班同英普班有咩睇法. 感激感激.

Ming Wai LOCAL versus Mansang, according to the ratings from website, Mansang is better than Ming Wai LOCAL. Please see the link here: http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolSearch

我女女有AM OFFER,都考慮中,VS MING WAI LOCAL CLASS

我女讀緊N班,我好滿意,老師有愛心,全靠有外籍老師做班主任,佢完全唔怕外藉人,另外已經接觸英文併音,上次參觀學校有各級書籍參考,我睇完覺得英文水平會有足夠能力去考私小,上年無選明慧,選了民生

cherryme 發表於 14-12-1 11:46
我女讀緊N班,我好滿意,老師有愛心,全靠有外籍老師做班主任,佢完全唔怕外藉人,另外已經接觸英文併音, ...

會唔會每星期有本故事書拿回家讀?因為如果佢學費咁貴,我又另外買英文書比佢讀,會好重皮

回覆:choibobo 的帖子

學校有圖書閣俾家長借書俾小朋友睇,

引用:學校有圖書閣俾家長借書俾小朋友睇, +

原帖由 cherryme 於 14-12-01 發表
學校有圖書閣俾家長借書俾小朋友睇,
Wow! Then is really good! I like it! No need to buy outside.

引用:Quote:cherryme+發表於+14-12-1+11:46+我女

原帖由 choibobo 於 14-12-01 發表
會唔會每星期有本故事書拿回家讀?因為如果佢學費咁貴,我又另外買英文書比佢讀,會好重皮 ...
Actually, you don't need to buy. There are a lot of English materials on the internet where we can just printout and teach our kids.

‹ 上一主題|下一主題