用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: chung0731
go

林文燦first in [複製鏈接]

我都問到啦,中文看圖講錯處,普通話誁音,英文問 1,3,_,7,9。之前又話只是玩。誁音好似讀錯了!

回覆 regfong 的帖子

唉, 我嗰個, 連英文拼音都未識晒, 普通話雖然識聽識講, 但 ... 完全冇教過佢拼音

回覆 fingerbb 的帖子

想問問, 其實有沒有用過廣東話問問題? 還是只有英普呢?

有用廣東話説圖,其實面試真是考好小野!所以我個仔初初都無話有考個野!

回覆 regfong 的帖子

應該都考了唔少, 朋友嘅小朋友, 有考中英文讀字, 做體操等 .... 跟其他學校考的都差不多

回覆:hobby 的帖子

可能暗中考左。佢地已為玩。所以晤記得都未得。佢地好攪笑架。問下問下又多樣。

仲有2句中文句子,剛剛又問到

今年1st in 流程:
先入2樓課室a) > 問唔同既shapes . 英數理,
13579 fill the number) , 聽指令做動作
> 跟住 去另一間課室 : 睇書,講故事(英文成本書讀哂出黎
讀完書就中文句子認讀,兩句中文有埋拼音
兩句: 一句我唔記得左,第二句就係"弟弟想跟爸爸去游泳"
跟住去
第三個課室: 英文面見對話:
基本姓名,鍾意乜野?  點解鍾意? 呢樣同呢樣有乜分別?
另,看圖答問題, 問完哂就玩玩具

(我諗未必組組一樣,但也可能模式大致相同)

回覆 manmanchubb 的帖子

好叻仔, 講得咁仔細

聽指令做動作 << 我囡話入到課室已有2組人係度, 但冇人做動作, 她那組只是站了一會就轉課室

跟住 去另一間課室 : 睇書,講故事(英文成本書讀哂出黎 << 我囡話, 老師叫只佢睇書,不用讀

其他考的都差不多 .... 但她的表現, 不禁令我

hobby 發表於 14-10-22 09:00
回覆 manmanchubb 的帖子

好叻仔, 講得咁仔細
會唔會咁岩課室內小朋友已做完,每課室內老師都係跟佢地session 處理

回覆:林文燦first in

我仔只係説要讀晒成本英文書,他那本是Little Red Riding Hood, 但他就唔識讀Riding Hood 囉

‹ 上一主題|下一主題