用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生幼稚園2015/2016
go

民生幼稚園2015/2016 [複製鏈接]

今日公怖左。只接受網上報名! 重係指明2012出生,咁我個囡2011年10月b係咪無行??!!
  網上報名須知 :歡迎報讀民生書院幼稚園,本校現接受2012年出生的幼兒報讀2015/2016年幼兒班。請詳閱下列報名須知:
  • 只接受網上報名
  • 為公平起見,每位合資格的考生只安排一次面見。
  • 網上報名時間由2014年11月1日上午9時開始至11月2日下午6時。根據網絡供應商的指示,監於系統限制,所有未能於指定的三十分鐘內完成整個報名程序者,將自動視作放棄論。填寫網上表格前,請掃描以下文件並分別儲存為 JPG 檔案格式,檔案尺寸應為500KB – 2MB:
    • 申請者之近照
    • 申請者之出生證明文件
    • 申請者之親屬於本機構就讀或工作之證明文件(如適用),例如:成績表、學生證、學生手冊、工作證等。
  • 家長可於完成輸入申請資料後“預覽”及“更改”報名表。請仔細閱覽所有提交的資料,點擊“提交”後,申請資料將暫存於指定的數據庫,已填寫的資料將無法作任何更改。
  • 報名程序完成後,家長將收到一個隨機「報名編號」。請妥善儲存「報名編號」,列印完成頁作記錄及查詢之用;繳交報名費及面見時亦請將列印的報名完成頁帶回學校。
  • 提交網上報名表後,如欲更改任何資料,請把報名編號、幼兒姓名及要求更改的詳細資料,通過電子郵件或書面通知本校(如有)。
  • 攜同列印的報名程序完成頁,於2014年11月3-4日上午九時至十一時,下午一時至三時內親臨本校延文禮士道入口繳交報名費現金港幣40圓,負責職員將於列印的報名完成頁上蓋上印章。報名費不設找續、退款及轉讓。
  • 未完成上述整個報名程者將列作放棄論。
  • 請於2014年11月6日起於本校網頁內查閱由電腦隨機編配的面見日期及時間;所有面見日期及時間不可更改,不便之處,敬請見諒。
  • 面見將於11月由一位家長陪同參與,面見日請攜帶幼兒的出生證明文件正本及已蓋印的報名完成頁,交面見老師核對。
  • 為報名呈交之所有文件,無論取錄與否,均不予發還。
  • 根據個人資料(私穩)條例,以上個人資料只用於報讀幼稚園。完成報名程序後,取錄者於報名程序提交的資料將紀錄在本校學生資料庫內,而未取錄者於報名程序提交的資料將會註銷。
  • 個人資料項目分別有標示*及沒有標示*,標示*的資料屬於必須提供,否則申請將不能進行申請程序,並視作放 棄論;沒有標示*的資料為非必要資料,家長/申請人可自行決定提供與否。

heidya    發表於 14-10-15 11:34
   2    0    1    0

即係要等到11月1日先可以報名~~~

真係名副其實 '等了又等'  

回覆:Bonbonita 的帖子

仲意為今年文名左,唔洗排隊,點知一樣,仲要係閒日,玩咩

引用:仲意為今年文名左,唔洗排隊,點知一樣,仲

原帖由 mrszineith 於 14-10-15 發表
仲意為今年文名左,唔洗排隊,點知一樣,仲要係閒日,玩咩
仲麻煩過以前!

引用:今日公怖左。只接受網上報名!+重係指明2012

原帖由 chamster 於 14-10-15 發表
今日公怖左。只接受網上報名! 重係指明2012出生,咁我個囡2011年10月b係咪無行??!!

...
妳個囡幾大?

引用:Quote:原帖由+chamster+於+14-10-15+發表今

原帖由 barbee 於 14-10-15 發表
妳個囡幾大?
睇到喇,2011.. 我覺得一試無防,報左先

回覆:民生幼稚園2015/2016

唔知叫工人姐姐去攪得唔得?

用得網上報名、唔明點解要親自交$攞

keep-calm 發表於 14-10-16 09:01
用得網上報名、唔明點解要親自交$攞

極度同意

平曰又要請假去交費,老闆一定唔like!

引用:平曰又要請假去交費,老闆一定唔like!

原帖由 Kirra 於 14-10-16 發表
平曰又要請假去交費,老闆一定唔like!
報名都要家長撹甘耐。仲要等了又等。點解唔一次post哂出來? 超煩。這些作風真的一點也不合本人。算吧! 不是一條龍也不会看一眼。看見校服紅黄色。真心說可好中共feel。

只接受2012年出世既小朋友申請,咁2011年年尾既小朋友可唔可以申請

buu2  我都想知. 唔知有無JM打去問過呢   發表於 14-10-16 12:47

有d學校可以網上send 入數紙, 方便好多

kc_united 發表於 14-10-16 11:08
報名都要家長撹甘耐。仲要等了又等。點解唔一次post哂出來? 超煩。這些作風真的一點也不合本人。算吧! 不是 ...

校服不是白色嗎?那件是運動服 ..
對事不對校服好wor  哈哈 !

有冇人知邊幾日interview? 之前睇人post 8/11,15/11,22/11?

佢咁做係想真心, 有誠意去讀O既人去報名, 培正都係咁, 多D阻撓, 咁就可以令覺得麻煩, 又唔係一00%好想入依間, 只不過本著都想試下報O既人即時打退堂鼓囉....

唉...苦了家長....多多假都唔夠請, 交表俾錢又平日...interview又話平日...其實D學校有冇諗過在職父母辛苦呢? 乜假都俾學校佢哋玩晒

又唔係交齊嘢俾學校就收硬個小朋友喎

回覆:smilelulu 的帖子

所以甘啲學校亦好鍾愛收媽咪係家庭主婦既。

引用:所以甘啲學校亦好鍾愛收媽咪係家庭主婦既。

原帖由 chok0925 於 14-10-16 發表
所以甘啲學校亦好鍾愛收媽咪係家庭主婦既。
打錯,某啲學校

引用:+本帖最後由+fabsum+於+14-10-16+12:42+編

原帖由 fabsum 於 14-10-16 發表
紅黄是運動服。有感而發。

‹ 上一主題|下一主題