用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 可否分享藍田迦南、藍田朗思PN面試經驗? ...
go

可否分享藍田迦南、藍田朗思PN面試經驗? [複製鏈接]

感謝!

1    0    0    0

Cannan - last year In PN ( finally on waiting list only )
- 顏色 - 响TABLE攞件藍色/ 紅色..... 野 比老師   - 我小朋友唔識
- 擰開 / CLOSE樽蓋  - 我小朋友OK
- 有D牙刷/牙膏响度, 好似叫佢扮刷牙 ( 唔太記得)

THINK - 無IN , 但最終CALLED WAITING話收 - 但無讀

引用:Cannan+-+last+year+In+PN+(+finally+on+wa

原帖由 megwong1 於 14-10-14 發表
Cannan - last year In PN ( finally on waiting list only )
- 顏色 - 响TABLE攞件藍色/ 紅色..... 野 比 ...
吾係好明!think 你無interview 過,但最後call 你比位你?

回覆:megwong1 的帖子

meg, 你bb 幾月出世架?

配對物件,如香蕉放印有香蕉圖案的碟,玩叠高,由細至大,玩俾物件,如黃色給媽咪,綠色給爸爸,祝順利!

回覆 wendeedee 的帖子

3 月 大龍B

回覆 Macylau 的帖子

係呀! IN 果日唔响香港, 佢地話無得改期, 會放我WAITING , 有機會再叫 interview.  點知到後期, THINK 就打黎話有 下午班OFFER, 唔駛IN 直接收, 問我要唔要個位!  我無要!

回覆:siukitty 的帖子

Kitty, 你指靈糧嗎?謝謝!

Kitty, 對不起,我意思是你指迦南嗎?

回覆:megwong1 的帖子

Meg, 原來 Think 有咁多位咁既, 唔in 都收! 其實間學校口碑點呢?

介唔介意分享最後讀左邊間呢?謝謝!

回覆:可否分享藍田迦南、藍田朗思PN面試經驗?

我舊年in朗思,比幅圖畫你問裡面內容,圖畫係黑白的。都幾難。仲有其他問下生果叫佢講下野咁。仲有一part係有net觀察小朋友玩玩具。佢最後收下午班,我其實buy校長但我後來有另一個更近更心儀的所以最後無讀。舊年只in頭400可能後來好多人drop所以有好多位淨。但今年好似唔係只in 400所以可能玩法唔一樣。

回覆:Cajes 的帖子

你小朋友咁快識講野⋯ ⋯

迦南,不過已經是兩年前,2012考,2013入讀PN

謝謝你!

回覆:可否分享藍田迦南、藍田朗思PN面試經驗?

小朋友仲未識顏色同講野⋯所以都好擔心

引用:Meg,+原來+Think+有咁多位咁既,+唔in+都收

原帖由 wendeedee 於 14-10-14 發表
Meg, 原來 Think 有咁多位咁既, 唔in 都收! 其實間學校口碑點呢?

介唔介意分享最後讀左邊間呢?謝謝!
我住think附近,報嘅時候的確人山人海,不過好多之後有offer都會放位,因為n班學費都幾貴,好多認為咁貴讀think唔值,而且佢地n班要評估幾次,ek之前有d媽咪不滿學校老師打電話俾家長,話小朋友進度唔理想,又俾壓力佢地話如果下次評估都唔ok就同小朋友出去搵定k1,你可search 舊post 睇睇

回覆:apple_love 的帖子

謝謝你既意見!你住附近,你覺得靈糧、朗思、啟思、迦南,那一間口碑最好呢?

引用:謝謝你既意見!你住附近,你覺得靈糧、朗思

原帖由 wendeedee 於 14-10-15 發表
謝謝你既意見!你住附近,你覺得靈糧、朗思、啟思、迦南,那一間口碑最好呢?

...
靈糧,問親都係有讚無彈,唯一聴過係話課程淺。

PN面試問顏色好深,其實咁細未必識分,我仔2歲而家只識講"顏色"

唔考講野,放心!不過,老師會問咩名?顏色,你多D從日常生活中教下佢。我小朋友都好遲先識顏色,2歲謹謹識三至四隻顏色,初頭學,問極佢都是答顏色兩個字。
‹ 上一主題|下一主題