用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 朗思幼兒園面試
樓主: happyszesze
go

朗思幼兒園面試 [複製鏈接]

引用:回覆+tulipmama+的帖子 請恕我多事,+n+班

原帖由 isobelkaka 於 14-11-07 發表
回覆 tulipmama 的帖子

請恕我多事, n 班升k1可再選班時,學校有解釋如家中不是全英語溝通和準備只升國際 ...
你解釋得好好,可能佢地真係太多人報考啦!
不過佢無問過我想㸃,只說我不是外國人,所以小朋友不可以報英文。。。

回覆:PurpleLove 的帖子

我今天的老師都是,感覺她不喜歡我仔仔。

回覆:朗思幼兒園面試

想問有冇人知九龍塘上下午班合計會收幾多人呢?

引用:Quote:原帖由+Freesia_cat+於+14-10-14+發

原帖由 cazza 於 14-10-25 發表
Jan 13  我相信佢地真是抽的。
仲有我個四月B 同埋朋友嘅一月B 都冇得 in

We went to the interview at Think Meifoo yesterday. The staff was nice and the overall arrangement was very good.

Don't know what they were looking for in the group interview, all the children in the room behaved normal.

In the individual interview, the teacher was quite nice, perhaps it's still early. she asked simple questions only, just a cup and a plate and who toke ypu there, as my girl couldnt speak at the moment.

回覆:PurpleLove 的帖子

個D未必係mos 嘅老師,以前好似會由其他區老師過嚟in mos D學生

我仔都IN左美孚, 我感覺上好好, 但係咪收N都收好小人呀?

老師叫我仔比番個波波比佢, 我仔直頭拋比MISS, 但好彩叫佢比我係比我咋, 不過係初初SAY HI 就唔識, 同埋MISS都有講佢唔太出聲,要我多D逼佢多說話, 唉, 我驚咁樣會失分...

回覆:朗思幼兒園面試

我仔in完迦南同kowloon tong think番黎發燒,應該係落雨吹親,特別係think既安排好差,個個企出面等,又大風,等又等得耐

cpc608  We didn't need to wait at all   發表於 14-11-9 06:40

moledy 發表於 14-11-8 12:41
我仔都IN左美孚, 我感覺上好好, 但係咪收N都收好小人呀?

老師叫我仔比番個波波比佢, 我仔直頭拋比MISS, 但 ...
你bb幾大?我地都係in meifoo, 佢知我地5識講,無迫佢。我b就快17 個月。

回覆 PurpleLove 的帖子

我都係MOS IN 架, 9:30AM, 個老師好Nice & Caring, 因為我個囡係細b, 佢都冇問太深既問題, 同阿b玩下, 主要問家長問題, 仲傾要盡快戒奶咀,對語言發展好大影響 等等....  我覺得學校安排&老師都好友善

引用:我仔都IN左美孚,+我感覺上好好,+但係咪收N

原帖由 moledy 於 14-11-08 發表

老師叫我仔比番個波波比佢, 我仔直頭拋比MISS, 但 ...
同意!我都學得呢間學校好chur小朋友講嘢

L+H 發表於 14-11-8 15:41
你bb幾大?我地都係in meifoo, 佢知我地5識講,無迫佢。我b就快17 個月。

我仔IN時已經剛剛21 MONTHS LA 都叫大B, 但其實佢都怕羞架, 所以初初坐埋去梗加唔肯講野LA, 不過中場佢都肯同MISS 玩, 但無講字出來只係呀呀呀咁, 所以MISS先問佢平時點講野, 唉....其實我都幾鐘意衣間架, 又近同埋感覺上幾好, 不過我估都可能唔得了...因為見佢都好細, 估收生唔多呢...

有冇人收到信?
‹ 上一主題|下一主題