用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教林金殿紀念小學 佛教林金殿交流區(65網)
go

佛教林金殿交流區(65網) [複製鏈接]

介紹一下我自己, 我兒子今天K3, 家是65網, 但這個校網是天堂與地獄的化身, 絕大部份家長都會選擇"仁字牌孖寶", 但聽說葵芳的佛教林金殿也不錯 (在第一階段我填了佛教林金殿), 我希望可在小學一覽內增加這學校, 讓大家一起集中交流, 由於教育王國有以下開校的要求, 請大家能幫幫手回應一下此貼.  謝謝各位.

於教育王國有關該校之討論連結,詳情如下:
- 標題以該校為唯一主討論題目 (即不接受「某校VS某校」)
- 不少於3個討論連結
- 該論題須於過去1個月內持續有新回帖
- 每個論題須有不少於5個回帖
- 每個論題之回帖須由不少於3位會員發出

現已有兩連結, 只欠一條
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D6
http://www.edu-kingdom.com/forum ... 7%E9%87%91%E6%AE%BF
   2    0    0    0

回覆:佛教林金殿交流區(65網)

林金殿其實和善德是否聯繫?對升中有幫助嗎?

引用:林金殿其實和善德是否聯繫?對升中有幫助嗎

原帖由 minicoper 於 14-10-08 發表
林金殿其實和善德是否聯繫?對升中有幫助嗎?
大家都係佛教學校,唔多唔少在自行首選善德係有啲著數,只係敢唔敢揀間 b1 者

回覆:minicoper 的帖子

此學校曾經係小學一覽內嘅名單內,後來被移走咗

親子王國 。。葵青區 post 算唔算㗎?

回覆:Happypypy 的帖子

我想在教育王國內增加,其實呢間學校算熱門嗎?點解沒人講😖

應該算熱門, 因為年年自行都收爆

回覆 minicoper 的帖子

係葵青區學校展覽接觸過呢間學校的老師同主任,感覺好進取。應該係幾有heart的學校。

引用:回覆+minicoper+的帖子 係葵青區學校展覽

原帖由 Audreyliu 於 14-10-09 發表
回覆 minicoper 的帖子

係葵青區學校展覽接觸過呢間學校的老師同主任,感覺好進取。應該係幾有heart的學校 ...
啲老師 young d ?

感覺校長好有熱誠,主任好好人,有問必答,和藹可親,老師年紀不算大,但也很有禮貌,感覺上不錯,而且校社很大,校長說原先是起給中學的,後來他們爭取到成為林金殿的校舍

我target 左呢間,想自行攪掂,唔洗再煩,但我係66 網,我覺得呢間comment 係好的多,好小壞comment,但有65 網家長話多b6,唔知係唔係?但65 網都算hit

我直入左啦,有人和我一樣嗎?

引用:我直入左啦,有人和我一樣嗎? +

原帖由 minicoper 於 14-11-26 發表
我直入左啦,有人和我一樣嗎?

回覆 Happypypy 的帖子

我囡汝讀緊。
如果提到多B6,我覺得都算多。
但此批B6的家長好進取,自問我乃是一個由細TRAIN阿囡的家長,但出來的成續都唔夠他吔勁。可能阿囡質數麻麻啦!

如果小朋友好動, 要考慮下, 小一生試過小息跑, 小息被罰企2星期...
‹ 上一主題|下一主題