用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局呂陳慧貞幼兒園
go

保良局呂陳慧貞幼兒園 [複製鏈接]

有沒有小朋友讀緊?想問教師質數如何

0    0    0    0

回覆 siufachan 的帖子

我囡讀緊PN,我覺得一般般,  不過屋村學校又唔可以要求咁多. 我囡比較怕羞, 而家仲係成日哭住話唔返學.

回覆:jchk 的帖子

我仔都係讀緊n班,又係唔like 返學,有時候都仲有喊。同埋佢話唔鍾意譚老師(佢班主任),所以有D擔心,唔知老師對佢做過D咩

唔知我地係運動會有無見過呢?

我都係n班家長啊!

阿女都喊左成個月先收聲,其實睇住佢一直進步中,由每次喊住入門口話唔返學,到而家自己起身話返學,我真係好開心!

佢會識講自己讀邊間學校,仲要係講全名。佢會返到屋企唱下歌仔,無人教佢"因為...所以...",但佢係屋企會無厘頭咁不斷做句!XD

呂陳慧貞比我覺得有時好鬼秘密,都唔知上堂教D乜;阿女又無端端識左好多K1學生,講得出晒D 名,係門口見佢真係會同D K1哥哥姐姐玩 (我個女撩人玩)。亦都因為咁,可能同得D大姐姐大哥哥一齊,呢兩個月講野進步神速,仲識講數 XD

BTW, 我個女話鍾意岑老師多D 。曾經有講過唔鍾意譚老師,但問點解,佢無答我!

N班今年,如果我無聽錯既話,師生比例應該係一對六。出面N班正常黎講會一對十二啦,今年N班好抵讀,相信會教得貼心D,同照顧周道D。

仲有,帶阿女去VEE VEE 個姨姨竟然記得我個女個名,有次六點幾係土瓜灣有個女人摸我個女塊面,對住佢笑,叫左阿女全名,嚇一嚇我,跟住阿女叫佢姨姨。
難得全校咁多人,姨姨記得阿女個名,犀利!
從阿女口中所知,姨姨教佢去WC

我想知你地有無幫仔女做閱讀報告?
一星期一次,次次都我做,老公剩係肯陪讀,餐餐都係我做!
衰妹亂咁畫,畫到本簿花晒,等我善後

回覆:mango_207 的帖子

多謝你嘅分享我個仔都好like d嬸嬸,今個星期仲開始介咗片。可能我個仔性格唔主動,所以佢好似無乜friend d嘅同學仔。

引用:+本帖最後由+mango_207+於+14-11-5+23:22+

原帖由 mango_207 於 14-11-05 發表

我想知你地有無幫仔女做閱讀報告?
我有呀,捉住佢隻手油下星星,不過我平時比D白紙佢自己畫下嘢

回覆 siufachan 的帖子

放心啦,姨姨好好的,阿女返學前已戒片,但成日去完VEE VEE整濕褲,可能心急著褲整濕左,但而家已經無左呢個問題了。

衰妹之前仲瀨尿係床,瀨足一個星期!老師有打電話同我反映過,話明明之前無野,果個星期完全反常,直到家長日又再重提 (以阿女性格而言,我相信佢係專登的,可能老師做左一D 佢唔LIKE既野,玩對抗)。THEN, 我問阿女係咪姨姨同你換褲同床單,佢答係;我再問﹕姨姨有無鬧你,佢答無。我同佢講,姨姨好多野做,你日日瀨尿,姨姨要做多好多野,姨姨慘慘!阿女識點頭話係,我叫佢唔好再咁做,之後都無發生了。當然仲要夾埋老師利誘佢﹕瀨左尿,放學無得去公園玩滑梯,之後即刻無再瀨尿。(如果佢班主任上BK,肯定知我係邊個家長,哈哈)

換轉係我係姨姨,一定鬧左佢九世,瀨足一星期,搏打咩!好彩姨姨有愛心呢!

你囝囝好快會戒到片片,加油!

你囝囝可能好多朋友,只係你唔知!
我未去運動會前,以會佢無朋友;之後去左,影左D相,成日開返出黎睇,阿女先同我慢慢數!偶然接佢放學,佢會同同學係門口跑一陣,所以先知多少少野。

之前問佢,把口撬極都唔開,可能佢知同我講完我都唔知係邊個,廢事同我講。而家D小朋友好鬼有性格!

你囝囝係全日班嗎?

仲有,佢地識唱好多歌!
「太陽伯伯」,「打開雪櫃」,「開心笑」

跟住阿女仲有成日講﹕
眨啊眨啊眨
我的眼睛好寶貴!

你試下同囝囝講呢D野或唱歌,睇下佢有乜反應

有無媽咪黎緊會去學校旅行? 到時相認下丫 ^^

mango_207 發表於 14-12-20 10:03
有無媽咪黎緊會去學校旅行? 到時相認下丫 ^^
Hi~ 請問你們會直升嗎?我囡黎緊可能入去讀全日K1, 請問小朋友返學後容易病嗎?
自理係咪會比之前好好多? 因為我囡唔識自己瞓. 有啲擔心.

請問小朋友返學後容易病嗎?
十個媽咪答你,十個都會話易!

自理係咪會比之前好好多?
因為我囡唔識自己瞓. 有啲擔心.
自理能力我囡囡好得,而家一個人去vee vee同 boo boo, boo boo 係唔比人陪。攪掂叫你清潔。
唔識自己瞓? 哈,返到去無得唔識,阿女都喊左個幾月,而家返學校好多朋友仔。

你地小朋友係咪讀呂陳慧貞?
我小朋友都係,可以做個朋友嗎?

我仔仔11月會讀n. 可以大家識下 ^^

我女女10月插班n班呀(≧∇≦)大家好
‹ 上一主題|下一主題