用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方n班面試通常係幾月
樓主: huggiesbb
go

方方n班面試通常係幾月 [複製鏈接]

回覆 huggiesbb 的帖子

Yes, 我女讀K3, 星期六的課外活動通告25/10 , 1/11 和8/11 都係活動假期...
但25/10係校曆係SPORT DAY...年年都係要IN 兩日, 所以應該係1/11 和8/11 啦

你地收左INTERVIEW信啦?? 

引用:回覆+huggiesbb+的帖子 Yes,+我女讀K3,+星

原帖由 Jing_Mama 於 14-10-08 發表

Yes, 我女讀K3, 星期六的課外活動通告25/10 , 1/11 和8/11 都係活動假期...
haha thabks anyway!!!
你小朋友讀本地定國際班丫?
方方教得好嘛?係咪真係學術好深

引用:你地收左INTERVIEW信啦?? 

原帖由 sionmisa 於 14-10-08 發表
你地收左INTERVIEW信啦?? 
未收到 先上黎八下咋

請問有冇媽媽知方方升小一入直資OR 私小OK MA ?  

我囡係前年, 好似10月月尾11月頭, 係好早, 記得11月中至尾收offer信。

引用:回覆+huggiesbb+的帖子 我囡係前年,+好似1

原帖由 mymelody999 於 14-10-08 發表

我囡係前年, 好似10月月尾11月頭, 係好早, 記得11月中至尾收offer信。 ...
你囡囡讀本地班or?學術深嘛

都唔淺,英語課都日日有,又會分享時事,但考試唔深,都無要求小朋友一定要好叻...
不過k2上學期中間開始每星期默五個詞語,接著有5個words dictation,未必個個家長接受到。
現在k3要默句子了,但見小朋友又做到,現在都覺得無問題了,就是當爲小學作好準備!

唔洗驚,我個女同你個一樣11b,係屋企咩都識,出到街人地以為佢未識講嘢,但係方方好好收好多細B,佢地好明細B係點,最後都收左。除非今年收生好爆,如果有位,都應該無問題。

引用:回覆+huggiesbb+的帖子 都唔淺,英語課都

原帖由 Jing_Mama 於 14-10-09 發表

都唔淺,英語課都日日有,又會分享時事,但考試唔深,都無要求小朋友一定要好叻...
我想問下知唔知n係咪日日有功課嘛?

引用:+本帖最後由+huggiesbb+於+14-10-5+00:12+

原帖由 huggiesbb 於 14-10-04 發表

如題 有冇媽媽知丫?
我仔上年係10月12號in

引用:Quote:原帖由+Jing_Mama+於+14-10-09+發表

原帖由 huggiesbb 於 14-10-09 發表
我想問下知唔知n係咪日日有功課嘛?
我仔依家讀緊n,雙語班,1個星期有1張工作紙,填顏色

N班無咩功課, 有都係一星期一兩樣親子功課,

‹ 上一主題|下一主題