用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅男女中學附屬小學 st paul coed interview
樓主: ganggang
go

st paul coed interview   [複製鏈接]

evil 發表於 14-9-29 12:20
紅磡正常。我仔話無考字咭,你們有嗎
阿仔話有,佢一出嚟第一樣就同我講呢樣,因為佢識答,老師話佢答對,懶叻。

醒目開學勳章

回覆:st paul coed interview

有冇朋友知道一日共有幾場面試?

回覆:poodlebb007 的帖子

原來有英文,無中文

請問幾時知道有冇second in?

有得second in D小朋友,背景一定好勁?😬

唔係呀!有考中同英,感覺中係難過英添!我女同我講左好多野,等面試完再分享。

cmir  Yes, please share afterwards..   發表於 14-9-29 14:39

回覆:zoewong426 的帖子

廣東話,英文,普通話,數學,寫字全考。係十項全能。

回覆 chansiub 的帖子

唉, 我個女話冇考PTH, MATH....no chance la...

回覆 fingerbb 的帖子

關連人士,舊年識的舊生仔女,全部入2nd in。

回覆:cmir 的帖子

最攞命係要限時完成某些測試。SPCC interview 係咁多間學校最全面。用最多老師。我聽完我小朋友講完都O唒嘴。聽說大部分都是related,佢地又咁好心機考小朋友。

chansiub 發表於 14-9-29 14:48
最攞命係要限時完成某些測試。SPCC interview 係咁多間學校最全面。用最多老師。我聽完我小朋友講完都O唒嘴 ...

係呀, 考左好多野. 我仔講左都幾多. 都考得好全面.
中英數都有考. 數唔係考計數, 係考邏輯思維果類情境題.
有考記憶, 有考反應, 有考聽指示同做指示, 有一part 俾書小朋友睇.最後睇電視.
其實往年都係考呢類野, 只不過今年唔駛見校長/主任.

其實未入試場,老師已分定邊班人認真d去in,我自己唔係old boy,所以老師冇考這麼多元化的試題

cmir    發表於 14-9-29 15:56

回覆 maomaochoi 的帖子

請問銅鑼灣無封路嗎? 邊個位搭小巴, 搭幾多号車?

如果係搭巴士, 原本諗住在香港仔隧道收費廣場落行過去, 請問今日有無影響呢?

引用:其實未入試場,老師已分定邊班人認真d去in,

原帖由 cym845 於 14-09-29 發表
其實未入試場,老師已分定邊班人認真d去in,我自己唔係old boy,所以老師冇考這麼多元化的試題 ...
都唔係既,我女完全無關係都考左好多野,但佢好肯定無普通話

引用:回覆+maomaochoi+的帖子 請問銅鑼灣無封路

原帖由 sau2011 於 14-09-29 發表
回覆 maomaochoi 的帖子

請問銅鑼灣無封路嗎? 邊個位搭小巴, 搭幾多号車?
我坐69x小巴,暢通無阻,一上橋下站已經係隧道口

我女話考好多野,你們說的也有,最後佢堅持無電視睇,因為那是電影不是電視。。。。哈哈

引用:我女話考好多野,你們說的也有,最後佢堅持

原帖由 elvisBB 於 14-09-29 發表
我女話考好多野,你們說的也有,最後佢堅持無電視睇,因為那是電影不是電視。。。。哈哈

...
咁就弊啦,真係有普通話?

引用:Quote:原帖由+elvisBB+於+14-09-29+發表我

原帖由 zoewong426 於 14-09-29 發表
咁就弊啦,真係有普通話?
我阿仔都話有

回覆:zoewong426 的帖子

有可能沒有。需然我仔說了很多。但他也說有些忘記了。好像是其中一張工作紙。我亦相信他根本沒說他不明白的。

‹ 上一主題|下一主題