用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 20分 St Mary or 油天
樓主: Abc133
go

20分 St Mary or 油天 [複製鏈接]

回覆:20分 St Mary or 油天

20分報九龍塘聖家,有機會

superccc 發表於 14-9-24 20:23

前日去左交表,在我前後的十個人有九個都有出示學生手冊/畢業證書/領洗紙等,
唯一一個「三無」的家長就係我。   

同場加映:之後行過去九真,竟然見到有操普通話的家長叩門。。。原來佢拿住張未
填的小一自行派位表,想報名喎!

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

博油天, ST. MARY 20分 一定唔得. 除非你要111

引用:20分報九龍塘聖家,有機會 +

原帖由 superccc 於 14-09-24 發表
st mary 同聖家,爭九丈遠喎,咪玩啦

回覆:lukimama 的帖子

咁如果第一輪自行唔中,第二輪大抽獎st Mary or 油天成數又有幾多?

purplechung  大抽獎講運氣  發表於 14-9-26 11:16

引用:Quote:原帖由+lui+於+14-09-24+發表我朋友

原帖由 belle2009 於 14-09-24 發表
Old girl只得20咋wor....有人又錯計分
Old girl 係加埋5分宗教分們意思。否則同只得宗教分20分冇分別

引用:Quote:原帖由+superccc+於+14-09-24+發表20

原帖由 sissysze 於 14-09-24 發表
st mary 同聖家,爭九丈遠喎,咪玩啦
派升中band1%差?

梗係油天啦。再叩St Mary

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+14-09-24+發表st

原帖由 superccc 於 14-09-25 發表
派升中band1%差?
St mary's 係100% 升band 1. 一條龍中學

conniemar 發表於 14-9-25 08:47
St mary's 係100% 升band 1. 一條龍中學
呢樣真係贏幾條街.

superccc 發表於 14-9-25 08:30
派升中band1%差?
"St Mary" 係100%直升既Band 1龍校,"聖家"係九龍塘+九龍城兩間小學爭一間直屬中學約60%學位,兼且st. mary canossian college本身就出名過holy family canossian college

咁油天都無得比!
油天升中又如何呢

回覆 Abc133 的帖子

st. mary 今年統一有47個位, 油天50零個,  no. 愈前愈有機, 但隨機no. 冇 人知,  冇人答到你機會大唔大,

我20分唔敢搏ST.MARY, 咁樣搏同掉落海冇分別.

油天女生冇著數,大多數派九龍真光中學。不過,20分真係冇可能抽到St Mary。St Mary 又唔洗111,不如諗過第二間啦

回覆:Chingding 的帖子

油天20分,究竟會有幾多成機會抽中呢?

Chingding 發表於 14-9-25 11:17
油天女生冇著數,大多數派九龍真光中學。不過,20分真係冇可能抽到St Mary。St Mary 又唔洗111,不如諗過第 ...
舊油天12個派油真, 0個派九真; 新油天11個派油真, 0個派九真, 麻煩自己睇。
http://www.ymtcps.edu.hk/website/singlepage/index?channel_id=638

http://www.ycps.edu.hk/report/20140708001.pdf

oh sorry, I mean 油真

同埋我唔係話真光唔好,只係話要考好前(得~15人)先派到真光,好辛苦,如果第間20分有由中學,會值博一的

lauwingtai 發表於 14-9-25 11:32
舊油天12個派油真, 0個派九真; 新油天11個派油真, 0個派九真, 麻煩自己睇。
http://www.ymtcps.edu.hk/webs ...
問題係, 有無信心自己囡囡做到全級女仔之中最top10名。我無信心!
20分自己St Mary=買六合彩想中頭奬
20分油天=有機-->升中派得好, 當然要自己考得好
20分九龍塘聖家/九龍城聖家=機會大好多-->升中煩少樣

但係大家唔報唔心息, 所以都係20分油天, 唔得大抽奬st mary。我朋友仔舊年居然抽中st mary, 爸爸開心到彈起, 媽媽愁到飛起。
‹ 上一主題|下一主題