用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 咩情況下要去體神經專科?
go

咩情況下要去體神經專科? [複製鏈接]

昨天去見一個親戚認識的醫生,佢建議我去體神經專科, 查血,查有無代謝問題,大家有经驗嗎?因我的路就是健康院認為言語遲緩轉到CAC,因CAC等太耐就出去穩私人,然後現在就是上課而已。

0    0    0    0

引用:昨天去見一個親戚認識的醫生,佢建議我去體

原帖由 Tracymom 於 14-09-24 發表
昨天去見一個親戚認識的醫生,佢建議我去體神經專科, 查血,查有無代謝問題,大家有经驗嗎?因我的路就是健 ...
小朋友病徵類似都可以問題好唔同,我仔大小肌差,言話慢少少,CAC轉介兒科全科,再轉睇腦神經科,驗血,睇遺傳科,照腦,都搵唔到原因。
網友同樣問題,證實係遺傳病。
睇咩科,好睇小朋友表現出黎既徵狀同醫生斷症。

你可以要求健康院𨍭介到醫院專科,但可能會等得耐d。我物理治療師同我講,瑪麗醫院有私家專科有個醫生好有心去追查小朋友病因,你可以問下。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20060116/5576939

http://www3.ha.org.hk/qmh/Doc/qmppsrv/pwg_4_private_clinic_information.pdf

回覆:methy 的帖子

感謝你的分享!

回覆:Hopesforlife 的帖子

感謝你分享的资料~

回覆:methy 的帖子

驗血係check咩噶?

‹ 上一主題|下一主題