用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無讀緊又一村信義會家長分享?
go

有無讀緊又一村信義會家長分享? [複製鏈接]

不知這間學校如何?

0    0    0    0

回覆:fatfathippo 的帖子

樓主有冇interview?

回覆:天使CHUBB 的帖子

我都想知! 我女有interview 25/10in 完

回覆:raytem 的帖子

我囡都係25oct in,  學校整體感覺良好。

好少人in, 可能唔太多人識尼間學校

回覆:有無讀緊又一村信義會家長分享?

啊女讀緊k1,由冇學卷學校轉去的,學校兩班K1,只有上午同全日,學生人數比起其他學校少好多,我個人覺得細校老師可以更加take care到小朋友,校長老師上下都好有愛心個個都記得小朋友的名,好專業,每朝都會成排企係門口帶小朋友入去,個個小朋友都好中意番學,有d重唔想走。。。哈哈,有兩個全職外籍老師(不過係印籍)但口音冇問題的,一個pt外籍西人,學校著重英文和閱讀,好重視家校合作,剛開學每星期都有評估紙同電話,開學一個月就有家長日旅行開放日賣旗,有好多親子活動,每星期都會派兩本書俾你番去做閱讀報告,每個月都有幾頁紙話你知個個月學咩,重會派字卡,重有學校好著重自理,我女由初初鞋都唔識著,變到依加日日自己著鞋,去廁所自己除褲,洗手祙手,成日同我講番學好開心,又成日唱學校既歌,重會講幾句普通話(爸爸媽媽)唔知幫唔幫到你呢

回覆:Kennisssss 的帖子

多謝 分享~都唔錯~好快有結果

thx for sharing!
因為有學卷而有英文同普通話學既幼稚園唔多,係呢區好多家長話唔好,話課程唔好,但又講唔到咩唔好,所以想問清楚!

我個日in真係幾少人,我去埋佢地個open day,學校都幾新淨,我自己覺得幾好

回覆:raytem 的帖子

每級有1位外籍老師教英文,覺得好底讀。
其他有學卷可能全校得1位

有人收到信有offer 嘛? 話interview 後2星期有結果

回覆:Kennisssss 的帖子

多謝妳詳細講介。我细仔27号in.收左他。

回覆:fatfathippo 的帖子

我仲未收到信

10月細B 收到全日offer. 但校車只有九龍塘及深水埗區,其他區要校巴再安排
‹ 上一主題|下一主題