用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒小學(新蒲崗) 請問嘉諾撒(新浦崗)
go

請問嘉諾撒(新浦崗) [複製鏈接]

請問嘉諾撒(新浦崗) 25 分是否必收?

另外近年功課量是否還是很多?還很谷嗎?想當年是很谷的

0    0    0    0

記得舊年聽個亞媽講,20分都入到,25應該好穩陣。

其實這個教會的學校,幾間都係校風純、成績吾錯,同埋比較谷,吾係輕鬆活動果種。文静受教的小朋友會讀得開心。

回覆:請問嘉諾撒(新浦崗)

多謝你的意見,已畢業多年真係唔知依家咩景況,如果報自己本區得15分,驚好難派到心儀小學,今年聽小學講座,仲話合資格學生有59000,但學位只有50000個,咁嗰9千人點算?預計競爭比前2年仲大,所以想報母校

引用:樓主你舊生加天主教所以25分?

原帖由 mamaluk 於 14-09-20 發表
樓主你舊生加天主教所以25分?
是呀!

母校各樣幾好、小朋友又適合的話,25分必入,又無理由吾去。

引用:母校各樣幾好、小朋友又適合的話,25分必入

原帖由 Jane1983 於 14-09-20 發表
母校各樣幾好、小朋友又適合的話,25分必入,又無理由吾去。
都係架,但爸爸唔想佢搭校車,但我又覺得唔想玩大抽獎加叩門

引用:Quote:原帖由+Jane1983+於+14-09-20+發表母

原帖由 boobecky 於 14-09-20 發表
都係架,但爸爸唔想佢搭校車,但我又覺得唔想玩大抽獎加叩門
25分好穩陣,呢間學校好好,但要留意校車路線不多,好似只到43及45網地區,住太遠要自己搭車。

回覆 boobecky 的帖子

路程要幾耐?可以考吓心儀學校,同埋叩近又心儀的學校,不過吾易又大壓力。

引用:回覆+boobecky+的帖子 路程要幾耐?可以考

路程要幾耐?可以考吓心儀學校,同埋叩近又心儀的學校,不過吾易又大壓力。 ...
如果自行收咗,下年放榜時再叩同區心儀小學,唔知機會會否同普通叩門一樣。。。?

引用:Quote:原帖由+boobecky+於+14-09-20+發表都

原帖由 ktgps 於 14-09-20 發表
25分好穩陣,呢間學校好好,但要留意校車路線不多,好似只到43及45網地區,住太遠要自己搭車。

...
其實我住沙田,咁即係無校車?

自行收咗,都可以去叩,吾會被歧視。

引用:回覆+boobecky+的帖子 自行收咗,都可以去

自行收咗,都可以去叩,吾會被歧視。
咁都安心d...叫做有多個機會

引用:回覆+boobecky+的帖子 沙田無校車。舊年我

原帖由 mamaluk 於 14-09-20 發表

沙田無校車。舊年我20分抽唔到,但有其他小朋友抽到,所以25分都穩陣。 ...
無校車就要再諗諗

‹ 上一主題|下一主題