用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st Nicholas kindergarten 今日簡介會
樓主: jjnetnet
go

st Nicholas kindergarten 今日簡介會 [複製鏈接]

回覆:st Nicholas kindergarten 今日簡介會

in幼稚園要in 到甘,個校長有無問題呀....

家長group in,小朋友group in真係玩野,如果一早知我唔會報,好似呃人90蚊咁。

回覆:st Nicholas kindergarten 今日簡介會

90元報名費都唔平,仲要家長group interview 4 minutes。現在的幼稚園面試已越來越出位。真心攪教育,肯承擔的,已很少。更像一個商業機構了!

引用:90元報名費都唔平,仲要家長group+intervie

原帖由 creamb 於 14-09-26 發表
90元報名費都唔平,仲要家長group interview 4 minutes。現在的幼稚園面試已越來越出位。真心攪教育,肯承 ...
agree, $90報名費唔平,仲要家長group in 每人 4 min,雖然估佢係想西走d漁翁撒網既家長,但咁亦同時西走d有心讀而 presentation 較差既人,照咁睇,佢收得既學生家長應該有返咁上下(怪獸?),如果我原本間學校唔收返而又有幸有sn offer, 都要諗下讀唔讀。利申,家長group in 事件前,如原本間學校唔收返而又有幸有sn offer,我好大機會揀sn

回覆:melun 的帖子

我都決定唔in...就算俾我入到, interview 已經玩到咁盡, 我怕呢3年我同阿仔會追到氣咳. 呢個遊戲我地玩唔起.

引用:到L時,校長會有強心針俾家長們,到時會覺

原帖由 lamlam24 於 14-09-29 發表
到L時,校長會有強心針俾家長們,到時會覺得物有所值
個條件係入到,讀到L時,如果唔收呢?

引用:我都決定唔in...就算俾我入到,+interview+

原帖由 queenie1985 於 14-09-29 發表
我都決定唔in...就算俾我入到, interview 已經玩到咁盡, 我怕呢3年我同阿仔會追到氣咳. 呢個遊戲我地玩唔起 ...
sn咁做係想只in d好有心讀sn既家長,唔代表佢地既教學係咁癲

引用:Quote:原帖由+lamlam24+於+14-09-29+發表到

回覆 ddddssss 的帖子

係啦!報名費真係貴過人!佢英文係好,但中文上咗小一就追不上。有過來人同我講,後來,轉咗另一間小一。

引用:Quote:原帖由+lamlam24+於+14-09-29+發表到

引用:Quote:原帖由+vincentchun+於+14-09-29+發

原帖由 lamlam24 於 14-10-06 發表
唔明,SN無勸退架喎
我意思係嗰$90, 個條件係sn收,即入到去讀,先會有機會覺得物有所值,如果唔收,點會有機會比你覺得物有所值?

引用:Quote:原帖由+lamlam24+於+14-10-06+發表唔

‹ 上一主題|下一主題